Közel százéves a kunfehértói tófürdő

Vármegyénk értékei két folyó közt

A kunfehértói tófürdő születésnapja, július 6.  Pontosan 93 éve, ezen a napon nyílt meg  hivatalosan. 

A közel egy évszázados tófürdő sok mindent megélt már az évtizedek alatt.  Története, történelme érdekes és értékes olvasmány.

A Végső István történész által írt nem mindennapi tartalmat IDE kattintva érik el. 

Ehhez kapcsolódó hír, hogy Végső István történész, aki a Pásztortűz Egyesület elnöke is, kezdeményezése, iránymutatása alapján megújult a Kunfehértó-Tófürdő nyugati partján álló, a fehértói puszta és strand történetét leíró információs tábla.

Az egyesület tagsága és segítői (Lázár Sándor, Pásztor Gergely, id. Végső István) közösen átfestették a megújításra szoruló fafelületet, majd egy pontosabb történeti szöveges leírást helyeztek a táblára. Így a Kunfehértó-Tófürdő rövid történetét bemutató információs tábla teljes egészében megújult.
Fehértó puszta a török idők után biztosan Halashoz tartozott. A tófürdő-fejlesztését a kiskunhalasi képviselőtestület támogatta, mozdította elő. Pont 93 éve, 1930. július 6-án avatták az akkor modern strandot. Erre a napra is fel kívánja az egyesület hívni a figyelmet.
A második világháború romlása után az 1960-as évektől újra fejlődésnek indult a tófürdő, amely a mai napig népszerű kikapcsolódási helyszíne az Alsó-Kiskunságnak.
Huszár Zoltán, Kunfehértó polgármesterével és a Fehértó Non-Profit Kft-vel szoros együttműködésben valósult meg a felújítás.

 

 

 

 

További híreink

Kiskőrös

2024. 06. 23.

Kiskőrösi lány lett Magyarország Szépe

A kiskőrösi Katzenbach Andrea nyerte a Miss World Hungary Magyarország Szépe versenyt! A 23 éves, kiskőrösi közgazdász, grafikus és webdesigner végzettségű győztes egy éven át viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

2024. 06. 23.

[ Kiskőrös ]

2024. 06. 20.

Ők képviselik a nemzetiségeket Bács-Kiskunban

Csütörtökön a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket a vármegyei nemzetiségi önkormányzati képviselők dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 20.

2024. 06. 19.

Átvették megbízólevelüket a vármegyei képviselők

A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlésbe bekerült képviselők kedden a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 19.

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

Design by WEBORIGO