Közel százéves a kunfehértói tófürdő

Vármegyénk értékei két folyó közt

A kunfehértói tófürdő születésnapja, július 6.  Pontosan 93 éve, ezen a napon nyílt meg  hivatalosan. 

A közel egy évszázados tófürdő sok mindent megélt már az évtizedek alatt.  Története, történelme érdekes és értékes olvasmány.

A Végső István történész által írt nem mindennapi tartalmat IDE kattintva érik el. 

Ehhez kapcsolódó hír, hogy Végső István történész, aki a Pásztortűz Egyesület elnöke is, kezdeményezése, iránymutatása alapján megújult a Kunfehértó-Tófürdő nyugati partján álló, a fehértói puszta és strand történetét leíró információs tábla.

Az egyesület tagsága és segítői (Lázár Sándor, Pásztor Gergely, id. Végső István) közösen átfestették a megújításra szoruló fafelületet, majd egy pontosabb történeti szöveges leírást helyeztek a táblára. Így a Kunfehértó-Tófürdő rövid történetét bemutató információs tábla teljes egészében megújult.
Fehértó puszta a török idők után biztosan Halashoz tartozott. A tófürdő-fejlesztését a kiskunhalasi képviselőtestület támogatta, mozdította elő. Pont 93 éve, 1930. július 6-án avatták az akkor modern strandot. Erre a napra is fel kívánja az egyesület hívni a figyelmet.
A második világháború romlása után az 1960-as évektől újra fejlődésnek indult a tófürdő, amely a mai napig népszerű kikapcsolódási helyszíne az Alsó-Kiskunságnak.
Huszár Zoltán, Kunfehértó polgármesterével és a Fehértó Non-Profit Kft-vel szoros együttműködésben valósult meg a felújítás.

 

 

 

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO