KORSZERŰSÍTETTÉK A TISZAALPÁRI ÁLTALÁNOS ISKOLA VILLAMOSHÁLÓZATÁT

közügyek
80 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola villamoshálózatát az idén nyáron.

80 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola villamoshálózatát az idén nyáron. A fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabb és energiahatékonyabb lett az épület. Az átadási ünnepséget október 7-én, pénteken tartották az iskola tornacsarnokában.
Mayer Tamásné iskolaigazgató köszöntőjében emlékeztetett: az Árpád Fejedelem Általános Iskola 2021-ben ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. Ezen az ünnepségen jelentette be Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, hogy 80 millió forint összegű támogatásban részesül az iskola, amelyet a villamoshálózatának felújítására fordíthat. Az elmúlt évtizedek alatt teljesen elöregedett a tiszaalpári iskola villamoshálózata, így annak felújítása már elengedhetetlenné vált. A felújítás az idei nyári szünet alatt valósult meg. A munka eredményeként a teljes villamoshálózat mellett a vizesblokkok is megújultak, valamint újrafestették az iskola folyosóját is. Emellett klimatizálták az informatika termeket, a tanárit és az igazgatói irodát. Az iskolaigazgató köszönetet mondott a felújítás valamennyi közreműködőjének.
Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai vezetője szerint négy fontos összetevője van a tiszaalpári iskolában megvalósult fejlesztésnek, amelyek a tenni akarás, a támogatás, az együttműködés és a megújulás. Az intézmény folyamatos megújulása is ennek a folyamatnak köszönhető.
Dr. Vancsura István polgármester az iskola történetét idézte fel. Mint mondta, az 1930-as években épült meg a jelenlegi iskolaépület, amely nagyon sok fejlesztésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben azért, hogy mindig megfeleljen a kor követelményeinek. Az 1980-as években nyerte el az intézmény jelenlegi formáját. A villamoshálózat felújítása után a következő lépés a fűtési rendszer korszerűsítése lesz, ami a jelenlegi időszakban fokozottabban indokolt.
Lezsák Sándor, Tiszaalpár országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy a választókerületben nagyon sok nagyszerű iskola van, és a tiszaalpári is a legjobbak közé tartozik, ahol csendesen, szívósan, olykor nehézségekkel megküzdve, de sebezhetetlen kitartással, munkával és szorgalommal teszik a dolgukat a pedagógusok és a diákok egyaránt.
Az iskolai fejlesztés átadási ünnepsége a diákok műsorával zárult.

Fotó: Varga Zoltán

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO