

Ha Kiskunfélegyházán jár, ne hagyja ki a térségre jellemző tájjellegű ételek kóstolását. Ilyen például a hétköznapra bodagtésztából, ünnepre pedig hájas- vagy kalácstésztából készült, szilvalekvárral töltött lekváros kalafantyú, melynek számos változatát ismerik a városban. Jellegzetes kiskunsági pásztorétel a fordított kása. Az elnevezés onnan ered, hogy a bográcsot úgy kell megrángatni, hogy megforduljon benne a kész kása. A mai napig igen nagy népszerűségnek örvend a hajdanán csak ünnepnapokon tálalt töltött káposzta, vagy más néven: szárma.
A bugaci kirándulások mindig egy csárdában végződnek, helyi ételek elfogyasztásával. Királyi vendégek sora kóstolta már itt a bográcsban főtt marhagulyást és az izzó parázs fölött sütött csirkét. A fogásokhoz a Kunsági Borvidéken termelt könnyű borok közül érdemes italt választani.
Táska leves:
Az alaplé pirított leves hagymával, paprikával, ízlés szerint zöldségekkel. Hagyományos rétestésztát gyúrunk, az asztalra terítőt teszünk, rá a rétestésztát. Ezt száraz kenyérből durvára morzsolt pirított zsemlekockával egysoron megszórjuk, majd terítővel segítve feltekerjük. A kapott rudat kézéllel 6-8 cm-es darabokra vágjuk, így az egyes "táskák" lezáródnak. Ezt a levesben megfőzzük.
2025. 08. 27.
2025. 08. 27.
2025. 08. 27.
2025. 08. 27.
2025. 08. 27.
2025. 08. 27.
2025. 08. 21.
2025. 08. 21.
2025. 08. 21.
2025. 08. 21.
Zsana
2025. 08. 14.
2025. 08. 14.
[ Zsana ]