Itt a program: újra lesz KunfehérTor

két folyó közt
A pandémia után végre ismét meg lehet tartani a népszerű rendezvényt Kunfehértón.

A világjárvány miatt két éven keresztül nem lehetett megtartani a falu egyik legnépszerűbb programját, a KunfehérTort. Végre idén már nincsen semmilyen korlátozás, így a hagyományos disznóvágás február 25-én meg lesz tartva a Tájházban – mondta Huszár Zoltán polgármester.

Az elővételes reggeli-, ebéd-, és vacsorajegyek kedvezményes áron, február 20-ig vásárolhatóak meg a Mosolyvár Óvodában, a Művelődés Házban, a Gazdaboltban és Illésné Erzsikénél, az Italdiszkontban, de korlátozott számban a helyszínen is lehet majd vásárolni a teljes árú jegyekből.

Sok műsorral várják a vendégeket a szervezők. Délelőtt fellépnek majd az ovisok és az az általános iskolások is. Ezután Végső István fehértói kötődésű történész tart interaktív előadást a régi, hagyományos disznóvágásokról, majd a tartalmas disznótoros ebéd után a Kunfehértói Amatőr Tánccsoport, a Kunfehértói Nyugdíjas Klub, valamint a Madarasi harmonikások adnak műsort. A vacsora alatt Bálint Zoli és barátai szórakoztatják a közönséget, majd Kaczor Feri lép színpadra. Ezzel azonban nem ér véget a nap, aki bírja még szusszal, annak Bálint Zoli és barátai húzzák majd a talpalávalót.

kunfehertoikalauz.hu

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO