FALUNAPI FORGATAG, NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ VOLT USZÓDON

közügyek
A vidám forgatagot többek között lenyűgöző néptánc bemutatók, gyermekprogramok és mulatós zene színesítette.

Komolyabb és vidámabb programokkal egyaránt várták a község lakóit és az érdeklődőket Uszódon az augusztus közepén megrendezett falunapra. A vidám forgatagot többek között lenyűgöző néptánc bemutatók, gyermekprogramok és mulatós zene színesítette. Ha Uszód, nem feledkezhetünk meg a helyi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttesről, amelynek meghívására a szomszédos és távolabbi településekről érkező táncosok is hozzájárultak a nap sikeréhez. A legnagyobb közönségtetszést ezúttal is a „Gubbantósok” gyermektánccsoportja vívta ki. A kicsik nagyobb közönség előtt először léptek fel a számukra vadonatújan készíttetett helyi viseletben, amelyet aztán az ifjúsági és a felnőtt csoportokkal közös fellépésükkor is megcsodálhatott a közönség, a szűnni nem akaró tetszésnyilvánítás és taps közepette.

Bedi Gyula polgármester megnyitó gondolatait legalább kétszázan kísérték figyelemmel. A környező utcákból, parkolókból folyamatosa érkező vendégek már jó előre sejttették, hogy a néptáncbemutató ezúttal is nagy érdeklődést vált ki. A mintegy másfél órás műsorfolyam keretét az uszódi együttesek fellépése adta. A helyi óvodások hangulatos, élő zenével kísért műsora egyfajta felütés volt a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület generációkat tömörítő táncosai fellépésének.

A helyben jól ismert, de azért évről évre újragondolt, tökéletesített uszódi koreográfiák színpadi megjelenítésében a Kiskőrösről érkező Barkóczi János és Markó Jánosné, a szalkszentmártoni Szabó Jánosné Czucor Teca – Czucor Lajos páros, és a fóti Bachtáló Mólipé roma formáció fellépése hozott újdonságot. Mindezt az uszódi Harangozó Róbert - Harangozóné Varga Éva kettős részben „gubbantósra” hangolt, aranyminősítést kapott tánca tetézte. A sort az uszódi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttes utánpótlás gyermekcsoport önálló, majd a felnőtt csoporttal közös fergeteges műsora zárta. Az élőzenés talpalávalót ezúttal is a népzene hiteles és igényes megszólaltatására szövetkezett budapesti Kóborzengő Zenekar húzta, az együttes hosszú ideje, nagy rutinnal kíséri a Kővágóné Csánki Mónika és Kővágó Zsolt vezette uszódi és környékbeli együtteseket. A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett Dankó Szilvi, a mulatós műfaj népszerű előadója, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, este pedig az Erdélyből, Homoródszentmártonról érkezett Zsombori Band koncertje koronázta meg a falunapi programot.

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO