Mi mást is főzhetnénk ma estére, mint egy ínycsiklandó halászlét? Még most beszerezheti a hozzávalókat! A legjobb, ha többféle halból készíti, annál zamatosabb lesz az íze.
Hozzávalók:
1 kg hal
1-2 fej hagyma
1 li víz
1 ek őrölt pirospaprika
1-2 db csípős paprika
1 db paradicsom
1 db paprika
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a halakat, majd a fejekkel és farkakkal béleljük ki a bogrács/fazék alját, hogy a halat megvédje a leégéstől. Tegyük rá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot és a paprikát, meg 1-2 gerezd fokhagymát. Erre fektessük rá a beirdalt halszeleteket, és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd forrás után adjuk hozzá a pirospaprikát is.
Lassú tűzön főzzük kb. 50 – 60 percig, úgy, hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstoljuk meg, ha még kell, sózzuk, majd tegyük bele az ikrát és egy-két szem csípős paprikát egészben. Még tíz percig főzzük.
2025. 11. 03.
2025. 11. 03.
2025. 10. 30.
2025. 10. 30.
2025. 10. 22.
2025. 10. 22.
Csikéria
2025. 10. 20.
2025. 10. 20.
[ Csikéria ]
Bácsalmás
2025. 10. 17.
2025. 10. 17.
[ Bácsalmás ]
Kelebia
2025. 10. 17.
2025. 10. 17.
[ Kelebia ]