Mi mást is főzhetnénk ma estére, mint egy ínycsiklandó halászlét? Még most beszerezheti a hozzávalókat! A legjobb, ha többféle halból készíti, annál zamatosabb lesz az íze.
Hozzávalók:
1 kg hal
1-2 fej hagyma
1 li víz
1 ek őrölt pirospaprika
1-2 db csípős paprika
1 db paradicsom
1 db paprika
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a halakat, majd a fejekkel és farkakkal béleljük ki a bogrács/fazék alját, hogy a halat megvédje a leégéstől. Tegyük rá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot és a paprikát, meg 1-2 gerezd fokhagymát. Erre fektessük rá a beirdalt halszeleteket, és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd forrás után adjuk hozzá a pirospaprikát is.
Lassú tűzön főzzük kb. 50 – 60 percig, úgy, hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstoljuk meg, ha még kell, sózzuk, majd tegyük bele az ikrát és egy-két szem csípős paprikát egészben. Még tíz percig főzzük.
2024. 04. 23.
2024. 04. 23.
Ordas
2024. 04. 23.
2024. 04. 23.
[ Ordas ]
Drágszél
2024. 04. 22.
2024. 04. 22.
[ Drágszél ]
2024. 04. 22.
2024. 04. 22.
Császártöltés, Érsekcsanád, 4+
2024. 04. 22.
2024. 04. 22.
[ Császártöltés , Érsekcsanád , Hajós , Kalocsa , Nemesnádudvar , Sükösd ]
2024. 04. 22.
2024. 04. 22.