Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

TOP-fejlesztések

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

A „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” című pályázat keretében Balotaszállás Községi Önkormányzat (http://balotaszallas.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés során két utca, a Móra Ferenc utca szilárd burkolattal történő ellátása 175 méter hosszan, nyílt szikkasztó árkos kialakítású vízelvezetéssel, valamint Jókai Mór utca útfelújítása 750 méteres szakaszon valósul meg.

A kiépítésre tervezett út (Móra Ferenc utca) kiépítetlen földút, amelynek jelenlegi állapota különösen csapadékos időben nehezen járható. 

A Jókai utca meglévő aszfalt burkolata elöregedett, leromlott állapotú, sűrűn berepedezett, egyenetlen, kátyús. Az utca, mint gyűjtőút az úthálózatban is betöltött fontos szerepe miatt indokolttá teszi a burkolat mielőbbi felújítását.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszok biztonságosan és kényelmesen fogják lehetővé tenni a településközpont elérését és a település határának összekötését a településközponttal, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonság fokozását.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6412 Balotaszállás, Móra Ferenc utca, hrsz: 53/12, 327/19

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További híreink

2024. 05. 28.

Fontos választási határidők járnak le május 31-én

2024. május 31-én számos határidő jár le a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás vonatkozásában. Eddig az időpontig nyújthatják be ugyanis a választópolgárok az átjelentkezéssel, nemzetiségi és külképviseleti névjegyzékbe vétellel kapcsolatos kérelmeiket, és igényelhetnek Brailles-írásos szavazósablont a választásra.

2024. 05. 28.

Kiskunhalas

2024. 05. 28.

Kit rejtenek az utcanévtáblák?

Kiváló ötlet lehet más településeken is a kiskunhalasi példa. 2009 óta tervezte a Pásztortűz Egyesület és a Halasi Nemes Tanács, hogy utcanévmagyarázó-táblákat helyez ki városszerte. Azon helytörténetileg (is) fontos személyek rövid életrajzát közlik ezek a táblák, akiknek neveivel nap, mint nap találkozunk, de általában nem tudjuk, hogy kik azok. Brázay Kálmán, Imreh Mária, Révész György, Thury József, Szathmáry Sándor stb. nevei mellett most rövid élettörténetük is ismertté válik a közterületeken.

2024. 05. 28.

[ Kiskunhalas ]

Izsák

2024. 05. 27.

Bográcsolt a család Izsákon

Bogárcsol a család! Ezzel a névvel indították el  Izsákon a bográcsoló fesztivált, ami úgy tűnik igen népszerű, hiszen negyedik alkalommal tartották meg a szabadtéri főzőünnepet. Marhapörkölt, birkapörkölt. Ez a kétféle étel főtt mintegy 76 csapat bográcsában szombat délelőtt az izsáki fogathajtó pálya mellett rendezett eseményen. 

2024. 05. 27.

[ Izsák ]

Soltszentimre

2024. 05. 27.

Soltszentimre 100 éves születésnapját ünnepelte

Soltszentimre története  valamikor az Árpád-korra nyúlik vissza, nevét azonban egy észázaddal ezelőtt kapta. Péntek délután a falu központjában Nagy István polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő méltatták a szépen fejlődő falu történelmi múltját, a jelen feladatait ellátó és a jövőt építő szentimreieket. 

2024. 05. 27.

[ Soltszentimre ]

2024. 05. 25.

Éghajlatváltozás - Jelen és jövő

Az éghajlatváltozás nem egy a jövő fenyegetései közül, hanem mindennapi valóság, különösen Bács-Kiskun vármegyében Tény, hogy a Föld felszíni átlaghőmérséklete napjainkban már mintegy 1 °C-kal meghaladja az ipari forradalom előtti szintet. Vármegyénkben azonban ennél is jóval gyorsabb a változás: Bács-Kiskun vármegye évi középhőmérséklete jelenleg már körülbelül 1,5 °C-kal magasabb a XX. század elején mért értékeknél.

2024. 05. 25.

Császártöltés, Érsekcsanád, 3+

2024. 05. 23.

Hamarosan evezhetünk a DVCS-n

A Duna-völgyi-főcsatorna lehet a Sváb sarok egyik aktív turisztikai kitörési pontja.

2024. 05. 23.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Érsekhalma , Hajós , Sükösd ]

Design by WEBORIGO