AUGUSZTUSBAN NYIT AZ ÚJ BÖLCSŐDE USZÓDON

közügyek TOP-fejlesztések
Az első hét gyermeket a szülők már beíratták az óvodával egy intézményt alkotó bölcsődébe.

Augusztusban megkezdi működését Uszód első, korszerű, minden igényt kielégítő bölcsődéje. Uszód községben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásában lévő TOP pályázati forrásból, 21,7 millió forint önerő biztosítása mellett épült meg a létesítmény.

Bedi Gyula, a település polgármestere elmondta:

„Az önkormányzat egy az óvoda közvetlen szomszédságában lévő házat vásárolt meg, majd annak elbontása után, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 111,248 millió forint TOP pályázati forrásából, továbbá 21,761 millió forint önkormányzati hozzájárulásból építtette meg a nyolc férőhelyes mini bölcsődét. Az önkormányzati hozzájárulás összegét a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulástól (TEIT), tehát az RHK és az Atomerőmű támogatásából sikerült biztosítani.

A legkorszerűbb építőipari anyagokból és technológiával épült bölcsődét napelemes rendszerrel is ellátták. A rendelkezésre álló fejlesztési forrás a bölcsőde berendezését, a játékokat, az udvar kialakítását is magába foglalja. Az önkormányzat óvodájával egy intézményt alkotó bölcsődébe a szülők már beíratták az első hét gyermeket, a bölcsőde alkalmazottainak felvétele jelenleg is tart”– tájékoztatott a polgármester.

Bedi Gyula hozzátette, hogy a tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők, hogy aztán az utolsó nagytakarítás után, várhatóan augusztus utolsó hetétől már a jövő generációi vegyék birtokba az épületet.

További híreink

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Kecel

2023. 12. 01.

Megnyitotta kapuit a FLORA virágfesztivál Kecelen

A hétvége advent első hétvégéje lesz, amit még ünnepibbé varázsolhatunk, ha ellátogatunk Kecelre, a FLORA Virágfesztivál és Országos Fazekas Kiállításra. 

2023. 12. 01.

[ Kecel ]

Design by WEBORIGO