ÁTADTÁK KUNADACSON A FELÚJÍTOTT EGÉSZSÉGHÁZAT

közügyek TOP-fejlesztések
A beruházás a Belügyminisztérium közel 30 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 14 millió forintos önerő fedezetével került kivitelezésre.

Kunadacs Község Önkormányzata március hónap utolsó napján, ünnepélyes keretek között adta át felújított Egészségházát és avatta fel az új útburkolatot kapott Széchenyi utcáját. Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Salacz László országgyűlési képviselő úr, valamint Farkas Ildikó, Kunadacs Község Önkormányzatának polgármester asszonya is.

Az Alföld közepén elterülő kicsiny település számos nagyszabású fejlesztéssel büszkélkedhet. A helyi óvoda és iskola épületének külső és belső renoválása, a művelődési ház mellett épített játszótér, a paprikaüzem gépparkjának modernizálása és bővítése, számos utca felújítása és az orvosi rendelő korszerűsítése mind azt igazolja, hogy Kunadacs példaértékű fejlődési pályára állt.

Az önkormányzat az Egészségház fejlesztésével hosszú távon teremtette meg a település lakosságának alapellátását, biztosítva a magas színvonalú védőnői és a fogorvosi szakellátást.

A beruházás a Belügyminisztérium közel 30 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 14 millió forintos önerő fedezetével került kivitelezésre.

Az Egészségház épülete a hetvenes években épült, így a rendszeres karbantartás ellenére az ingatlan már nem felelt meg a kor követelményeinek. Szükségessé vált a létesítmény energetikai korszerűsítésére. A falak, a lábazat és a padlásfödém hőszigetelése és az elöregedett nyílászárók cseréje is megvalósult. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan részleges belső felújításra is sor került.

A program keretében teljesült eszközbeszerzés eredményeként a fogorvosi eszközök fertőtlenítéséhez nélkülözhetetlen sterilizálót vásároltak. A védőnői rendelő eszközparkja digitális mérleggel és színes, vidám bútorzattal bővült.

A kunadacsi önkormányzat tele van tervekkel, így nagy reményeket fűz a jövőbeli fejlesztések sikerében, hiszen polgármester asszony a napokban írta alá azt a szerződést, mely a TOP Plusz elnevezésű pályázati program révén 79,5 millió forint támogatást biztosít a község művelődési házának és könyvtárának teljeskörű felújítására. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz projektet a továbbiakban is a Megyei Önkormányzat koordinálja az előző időszak sikeres együttműködésének, eredményességének mintájára.

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO