ÁTADTÁK KUNADACSON A FELÚJÍTOTT EGÉSZSÉGHÁZAT

közügyek TOP-fejlesztések
A beruházás a Belügyminisztérium közel 30 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 14 millió forintos önerő fedezetével került kivitelezésre.

Kunadacs Község Önkormányzata március hónap utolsó napján, ünnepélyes keretek között adta át felújított Egészségházát és avatta fel az új útburkolatot kapott Széchenyi utcáját. Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Salacz László országgyűlési képviselő úr, valamint Farkas Ildikó, Kunadacs Község Önkormányzatának polgármester asszonya is.

Az Alföld közepén elterülő kicsiny település számos nagyszabású fejlesztéssel büszkélkedhet. A helyi óvoda és iskola épületének külső és belső renoválása, a művelődési ház mellett épített játszótér, a paprikaüzem gépparkjának modernizálása és bővítése, számos utca felújítása és az orvosi rendelő korszerűsítése mind azt igazolja, hogy Kunadacs példaértékű fejlődési pályára állt.

Az önkormányzat az Egészségház fejlesztésével hosszú távon teremtette meg a település lakosságának alapellátását, biztosítva a magas színvonalú védőnői és a fogorvosi szakellátást.

A beruházás a Belügyminisztérium közel 30 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 14 millió forintos önerő fedezetével került kivitelezésre.

Az Egészségház épülete a hetvenes években épült, így a rendszeres karbantartás ellenére az ingatlan már nem felelt meg a kor követelményeinek. Szükségessé vált a létesítmény energetikai korszerűsítésére. A falak, a lábazat és a padlásfödém hőszigetelése és az elöregedett nyílászárók cseréje is megvalósult. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan részleges belső felújításra is sor került.

A program keretében teljesült eszközbeszerzés eredményeként a fogorvosi eszközök fertőtlenítéséhez nélkülözhetetlen sterilizálót vásároltak. A védőnői rendelő eszközparkja digitális mérleggel és színes, vidám bútorzattal bővült.

A kunadacsi önkormányzat tele van tervekkel, így nagy reményeket fűz a jövőbeli fejlesztések sikerében, hiszen polgármester asszony a napokban írta alá azt a szerződést, mely a TOP Plusz elnevezésű pályázati program révén 79,5 millió forint támogatást biztosít a község művelődési házának és könyvtárának teljeskörű felújítására. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz projektet a továbbiakban is a Megyei Önkormányzat koordinálja az előző időszak sikeres együttműködésének, eredményességének mintájára.

További híreink

Tiszakécske

2024. 07. 26.

Csobbanjon Bács- Kiskunban sorozat

VIDEÓ - A Kerekdombi Termálfürdőt és annak különlegességeit is bemutatjuk.

2024. 07. 26.

[ Tiszakécske ]

Hajós

2024. 07. 24.

Értéktár sorozat: Hajósi Barokk Kastély - VIDEÓ

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete.

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben - Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat

VIDEÓ - Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. 

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat II.

VIDEÓ - A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. 

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Design by WEBORIGO