A vármegye és a települések egészségügyi rendszereiről tanácskoztak

két folyó közt

Kilencvenegyedik alkalommal rendezték meg Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének polgármesteri találkozóját, amelynek ezúttal Tiszaalpár adott otthont. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére megszervezett eseményen egészségügyi és a helyi önkormányzatokat érintő államkincstári kérdésekről egyeztettek.

 

Bevezetőjében dr. Vancsura István polgármester szólt Tiszaalpár ezeréves múltjáról, bemutatta a település jelenét és beszélt a jövőbeli célokról is.

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója beszélt a vármegye kórházainak helyzetéről, a szomszédban zajló háború okozta áremelkedésről a rezsi és az egészségügyi termékek területén, amely a kórházak költségvetését is kiemelten sújtja. A nehézségek ellenére elmondható, hogy a 2022. esztendőt ennek ellenére adósságállomány nélkül zárta a vármegyei kórház. A főigazgató a kecskeméti mellett bemutatta a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a kalocsai és a bajai kórházak aktuális állapotát, beszélt fejlesztési lehetőségeikről. Az őszre tervezett új orvosi ügyeleti rendszer kapcsán az egyeztetések már megkezdődtek. A védőnői szolgálat hamarosan megvalósuló szakmai átvételéről, valamint a központi betegelőjegyzési rendszerről is szó esett.

A találkozó másik meghívott előadója dr. Ördögh Attila, a Magyar Államkincstár vármegyei irodavezetője volt, aki a települési önkormányzatok életében leggyakrabban felmerülő működési, ellenőrzési és pályázati tevékenységekről, valamint az Államkincstár által nyújtott szolgáltatásokról adott tájékoztatást.

A találkozó végén Lezsák Sándor ismertette a résztvevő polgármesterek számára a kistelepülési takarékszövetkezetek és bankautomaták kérdésében Matolcsy György jegybankelnök felé írt képviselői megkeresését, valamint az arra kapott válaszlevél tartalmát. A polgármesteri találkozó tiszaalpári tekerőlantos muzsikával zárult.

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO