A vármegye és a települések egészségügyi rendszereiről tanácskoztak

két folyó közt

Kilencvenegyedik alkalommal rendezték meg Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének polgármesteri találkozóját, amelynek ezúttal Tiszaalpár adott otthont. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére megszervezett eseményen egészségügyi és a helyi önkormányzatokat érintő államkincstári kérdésekről egyeztettek.

 

Bevezetőjében dr. Vancsura István polgármester szólt Tiszaalpár ezeréves múltjáról, bemutatta a település jelenét és beszélt a jövőbeli célokról is.

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója beszélt a vármegye kórházainak helyzetéről, a szomszédban zajló háború okozta áremelkedésről a rezsi és az egészségügyi termékek területén, amely a kórházak költségvetését is kiemelten sújtja. A nehézségek ellenére elmondható, hogy a 2022. esztendőt ennek ellenére adósságállomány nélkül zárta a vármegyei kórház. A főigazgató a kecskeméti mellett bemutatta a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a kalocsai és a bajai kórházak aktuális állapotát, beszélt fejlesztési lehetőségeikről. Az őszre tervezett új orvosi ügyeleti rendszer kapcsán az egyeztetések már megkezdődtek. A védőnői szolgálat hamarosan megvalósuló szakmai átvételéről, valamint a központi betegelőjegyzési rendszerről is szó esett.

A találkozó másik meghívott előadója dr. Ördögh Attila, a Magyar Államkincstár vármegyei irodavezetője volt, aki a települési önkormányzatok életében leggyakrabban felmerülő működési, ellenőrzési és pályázati tevékenységekről, valamint az Államkincstár által nyújtott szolgáltatásokról adott tájékoztatást.

A találkozó végén Lezsák Sándor ismertette a résztvevő polgármesterek számára a kistelepülési takarékszövetkezetek és bankautomaták kérdésében Matolcsy György jegybankelnök felé írt képviselői megkeresését, valamint az arra kapott válaszlevél tartalmát. A polgármesteri találkozó tiszaalpári tekerőlantos muzsikával zárult.

További híreink

Kiskőrös

2024. 06. 23.

Kiskőrösi lány lett Magyarország Szépe

A kiskőrösi Katzenbach Andrea nyerte a Miss World Hungary Magyarország Szépe versenyt! A 23 éves, kiskőrösi közgazdász, grafikus és webdesigner végzettségű győztes egy éven át viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

2024. 06. 23.

[ Kiskőrös ]

2024. 06. 20.

Ők képviselik a nemzetiségeket Bács-Kiskunban

Csütörtökön a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket a vármegyei nemzetiségi önkormányzati képviselők dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 20.

2024. 06. 19.

Átvették megbízólevelüket a vármegyei képviselők

A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlésbe bekerült képviselők kedden a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 19.

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

Design by WEBORIGO