A KISKUNSÁGI PRÉSELT MALACARC LETT MAGYARORSZÁG ÉTELE, REMEKELT A KIGYÓSI CSÁRDA

Vármegyénk értékei két folyó közt

Nem okoztak csalódást vármegyénk séfjei, hiszen Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton. A kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry szakácsai Zvekanov Martin és Gróf Richárd ezüstérmesek,  Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián bronzérmesek lettek. 

Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy csak Bács-Kiskun vármegyei séfek indultak a versenyen, eloszlatjuk a kétségeket, bizony az ország számos településéről érkeztek főzőmesterek, viszont az alföldi fiúk, mindenkit lefőztek! A fülöpszállási Kigyósi Csárda mesterei a teljes mezőnyt Kiskunsági préselt malacarc ételükkel. A döntőbe jutott 12 csapat olyan ételek elkészítését vállalta, amelyekre az egész Kárpát-medence büszke lehet. Négy elemből álló ételben kötelező volt használni a hazai sertést, vajat és és egy Magyarországról származó öko-, vagy védjegyes terméket. A fiúk semmit nem bíztak a véletlenre, minden részletet precizen kidolgoztak és rengeteget készültek. Reményeink szerint stúdióvengként részleteket is mesélnek majd a versenyről. 

                                                                Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton


Ennyivel azonban nem éri be vármegyénk, hiszen a második, sőt a harmadik hely is Bács-Kiskunba került! A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett. Zvekanov Martin és Gróf Richárd Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával érdemelte ki az ezüstérmet. 

 

Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián jóvoltából, akik a szabadszállási Zöld Ász Étterem szakácsai, a harmadik díj is a mi vidékünket erősíti.
A Csonka-torony elnevezésű ételük a dobogóra repítette őket. Vármegyénk gasztronómiai különlegességei eddig is előkelő helyet foglaltak el a népszerűségi palettán, ezt most még inkább megerősítették szakácsaink, akikre méltán vagyunk büszkék.! 

fotók: Magyarország étele fb oldal, Kigyósi Csárda fb. oldal

További híreink

2025. 07. 11.

Társadalmi egyeztetésen a Bács-Kiskun vármegyei klímastratégia

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata elkészítette a Klímastratégia felülvizsgált tervezetét, amely a szakmai szervezetekkel folytatott egyeztetések tapasztalataira épül. A dokumentum most társadalmi véleményezésre kerül, amelyre várjuk a lakosság, önkormányzatok, civil szervezetek és gazdasági szereplők javaslatait is.

2025. 07. 11.

Harkakötöny, Kiskunhalas

2025. 07. 11.

Kihirdették az Év Fája szavazás eredményét. Kiskunhalas a második helyen!

A kiskunhalasi vigyázó tölgy is a jelöltek között volt az Év fája 2025 versenyen, mely 550 szavazattal 2. helyezett lett az országos versenyen

2025. 07. 11.

[ Harkakötöny , Kiskunhalas ]

2025. 07. 10.

Fi200 klub: egyre népszerűbb a közösségi gazdaságépítés

Vármegyeszerte példa lehet az a közösségi gazdaságépítő modell, amelyre az úgynevezett fi200 klubok épülnek. A Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata által elindított kezdeményezés egyre nagyobb érdeklődésre tart számot. 

2025. 07. 10.

2025. 07. 10.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 07. 10.

2025. 07. 10.

Bajai Halfőző Fesztivál: gasztronómia, zene és közösségi élmény a Duna-parton

Megkezdődött az idei Bajai Halfőző Fesztivál, Dél-Magyarország egyik legnépszerűbb nyári eseménye. A négynapos fesztivál helyszíne idén is Baja városa, ahol a Petőfi-sziget és a Szentháromság tér ad otthont a gasztronómiai és kulturális programoknak.

2025. 07. 10.

Nemesnádudvar

2025. 07. 09.

Fenyőbútor Nemesnádudvarról - Etsberger Kft.

"...és egy jó alapra lehet komoly épületet építeni. Mi így építjük a jövőnket, így dolgozunk, így gondolkozunk."

2025. 07. 09.

[ Nemesnádudvar ]

Design by WEBORIGO