

Nem okoztak csalódást vármegyénk séfjei, hiszen Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton. A kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry szakácsai Zvekanov Martin és Gróf Richárd ezüstérmesek, Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián bronzérmesek lettek.
Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy csak Bács-Kiskun vármegyei séfek indultak a versenyen, eloszlatjuk a kétségeket, bizony az ország számos településéről érkeztek főzőmesterek, viszont az alföldi fiúk, mindenkit lefőztek! A fülöpszállási Kigyósi Csárda mesterei a teljes mezőnyt Kiskunsági préselt malacarc ételükkel. A döntőbe jutott 12 csapat olyan ételek elkészítését vállalta, amelyekre az egész Kárpát-medence büszke lehet. Négy elemből álló ételben kötelező volt használni a hazai sertést, vajat és és egy Magyarországról származó öko-, vagy védjegyes terméket. A fiúk semmit nem bíztak a véletlenre, minden részletet precizen kidolgoztak és rengeteget készültek. Reményeink szerint stúdióvengként részleteket is mesélnek majd a versenyről.
Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton
Ennyivel azonban nem éri be vármegyénk, hiszen a második, sőt a harmadik hely is Bács-Kiskunba került! A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett. Zvekanov Martin és Gróf Richárd Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával érdemelte ki az ezüstérmet.
Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián jóvoltából, akik a szabadszállási Zöld Ász Étterem szakácsai, a harmadik díj is a mi vidékünket erősíti.
A Csonka-torony elnevezésű ételük a dobogóra repítette őket. Vármegyénk gasztronómiai különlegességei eddig is előkelő helyet foglaltak el a népszerűségi palettán, ezt most még inkább megerősítették szakácsaink, akikre méltán vagyunk büszkék.!
fotók: Magyarország étele fb oldal, Kigyósi Csárda fb. oldal
2023. 03. 28.
2023. 03. 28.
2023. 03. 28.
2023. 03. 28.
2023. 03. 28.
2023. 03. 28.
Kiskunhalas
2023. 03. 27.
2023. 03. 27.
[ Kiskunhalas ]
2023. 03. 27.
2023. 03. 27.
2023. 03. 27.
2023. 03. 27.