A KISKUNSÁGI PRÉSELT MALACARC LETT MAGYARORSZÁG ÉTELE, REMEKELT A KIGYÓSI CSÁRDA

Vármegyénk értékei két folyó közt

Nem okoztak csalódást vármegyénk séfjei, hiszen Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton. A kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry szakácsai Zvekanov Martin és Gróf Richárd ezüstérmesek,  Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián bronzérmesek lettek. 

Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy csak Bács-Kiskun vármegyei séfek indultak a versenyen, eloszlatjuk a kétségeket, bizony az ország számos településéről érkeztek főzőmesterek, viszont az alföldi fiúk, mindenkit lefőztek! A fülöpszállási Kigyósi Csárda mesterei a teljes mezőnyt Kiskunsági préselt malacarc ételükkel. A döntőbe jutott 12 csapat olyan ételek elkészítését vállalta, amelyekre az egész Kárpát-medence büszke lehet. Négy elemből álló ételben kötelező volt használni a hazai sertést, vajat és és egy Magyarországról származó öko-, vagy védjegyes terméket. A fiúk semmit nem bíztak a véletlenre, minden részletet precizen kidolgoztak és rengeteget készültek. Reményeink szerint stúdióvengként részleteket is mesélnek majd a versenyről. 

                                                                Balogh Martin és Pottondi Nándor Champion-díjat szereztek Felcsúton


Ennyivel azonban nem éri be vármegyénk, hiszen a második, sőt a harmadik hely is Bács-Kiskunba került! A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett. Zvekanov Martin és Gróf Richárd Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával érdemelte ki az ezüstérmet. 

 

Pető Mátyás Milán és Szegedi Krisztián jóvoltából, akik a szabadszállási Zöld Ász Étterem szakácsai, a harmadik díj is a mi vidékünket erősíti.
A Csonka-torony elnevezésű ételük a dobogóra repítette őket. Vármegyénk gasztronómiai különlegességei eddig is előkelő helyet foglaltak el a népszerűségi palettán, ezt most még inkább megerősítették szakácsaink, akikre méltán vagyunk büszkék.! 

fotók: Magyarország étele fb oldal, Kigyósi Csárda fb. oldal

További híreink

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Fülöpszállás

2025. 04. 25.

Legkésőbb 2026 elején elindulhat a személyszállítás a Budapest–Kelebia vasútvonalon

Műszaki oldalról megvan a realitása, hogy 2025 év végén vagy 2026 év elején elinduljon a személyszállítás a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszán – erősítette meg Pál László, a MÁV Zrt. BuBe projektjének igazgatója a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés mai ülésén Fülöpszálláson. A projekt műszaki kivitelezése a végéhez közelít, a vágányhálózat már elkészült, a központi forgalomirányító rendszer kiépítése pedig folyamatban van.

2025. 04. 25.

[ Fülöpszállás ]

2025. 04. 24.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 04. 24.

Baja

2025. 04. 24.

AZ ÖKOTURISZTIKA ÜNNEPE GEMENCEN

Egész napos szezonnyitó rendezvénnyel várja május elsején a turistákat a Gemenc Zrt.

2025. 04. 24.

[ Baja ]

2025. 04. 24.

Mikrovállalkozása van? Ezzel befolyásolhatja a fejlesztéspolitikát - csak 15 percébe kerül  

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (KDMFÜ) a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával indította el azt a kutatást, amely a mikrovállalkozások helyzetét, szerepét és fejlesztési igényeit vizsgálja a Közép-Duna mente, a Balaton és a Tokaj Borvidék térségeiben.

2025. 04. 24.

2025. 04. 23.

Több mint hatmilliárd forintból újulnak meg iskolák Bács-Kiskunban

Szerdán ünnepélyes keretek között írták alá a kecskeméti Megyeházán azokat a támogatói szerződéseket, amelyek értelmében 20 köznevelési és két humán fejlesztési projekt valósulhat meg Bács-Kiskunban. A beruházások összértéke meghaladja a 6,5 milliárd forintot, és 26 települést érintenek.

2025. 04. 23.

Design by WEBORIGO