A CSALÁDOK EGYSÉGÉT IS ERŐSÍTIK KUNFEHÉRTÓN

két folyó közt szabadidő
Újszülöttekkel és szüleikkel telt meg a polgármesteri hivatal tanácsterme, ahol ajándékkal várták a 2022 májusa után született babákat Kunfehértón.

Újszülöttekkel és szüleikkel telt meg a polgármesteri hivatal tanácsterme, ahol ajándékkal várták a 2022 májusa után született babákat.

Huszár Zoltán polgármester elmondta, Németh Tímea védőnő kezdeményezésére, minden újszülött érkezésekor 15.000 forint értékű vásárlási utalványt kapnak a szülők az önkormányzattól. Most volt az első alkalom, így behívták a szülőket a babákkal együtt, hogy ünnepélyes keretek között vehessék át az ajándékot és egy emléklapot is. A rendezvény után egy kis harapnivalóval vendégelték meg a résztvevőket.

– A kérelmező a Kunfehértó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló önkormányzati rendelete alapján kérheti az újszülöttek támogatását. A kérelemben igazolni kell, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum tízszeresét – részletezte a helyi rendeletet a polgármester, majd hozzátette: minden arra jogosult új szülőt arra biztat, éljenek a lehetőséggel.

– A támogatáshoz szükséges kérelmezőlapot minden újszülöttnek személyesen kiviszem az első látogatás alkalmával – mondta el Németh Tímea. A védőnő arra kéri a szülőket, hogy a kitöltött dokumentumot a gyermek anyakönyvi kivonatának fénymásolatával juttassák vissza a polgármesteri hivatalba, Horváth Judit hatósági ügyintézőnek.

– Ezentúl minden újszülöttet fogadó családot a polgármester ünnepélyes keretek között személyesen szeretne köszönteni, ennek volt az első alkalma a mai napon. Most tizenkét családot köszöntöttünk, tíz kislány és két kisfiú szülei kapták meg az emléklapot és a vásárlási utalványt a polgármestertől. A program célja az anyagi segítségen túl, hogy tovább erősítsük a család és a közösség értékének fontosságát – mondta a védőnő.

 

info:Kunfehértói Kalauz 
fotó: Juhász D. Géza 
Még több fotó: 

https://kunfehertoikalauz.hu/tizenket-ujszulottet-ajandekozott-meg-az-onkormanyzat/?fbclid=IwAR33QRIYjb8KCV9yId67p-gKkAzcZrq-Yl8WO0oh_Rwv7psORfodlgpAYD4

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO