A CSALÁDOK EGYSÉGÉT IS ERŐSÍTIK KUNFEHÉRTÓN

két folyó közt szabadidő
Újszülöttekkel és szüleikkel telt meg a polgármesteri hivatal tanácsterme, ahol ajándékkal várták a 2022 májusa után született babákat Kunfehértón.

Újszülöttekkel és szüleikkel telt meg a polgármesteri hivatal tanácsterme, ahol ajándékkal várták a 2022 májusa után született babákat.

Huszár Zoltán polgármester elmondta, Németh Tímea védőnő kezdeményezésére, minden újszülött érkezésekor 15.000 forint értékű vásárlási utalványt kapnak a szülők az önkormányzattól. Most volt az első alkalom, így behívták a szülőket a babákkal együtt, hogy ünnepélyes keretek között vehessék át az ajándékot és egy emléklapot is. A rendezvény után egy kis harapnivalóval vendégelték meg a résztvevőket.

– A kérelmező a Kunfehértó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló önkormányzati rendelete alapján kérheti az újszülöttek támogatását. A kérelemben igazolni kell, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum tízszeresét – részletezte a helyi rendeletet a polgármester, majd hozzátette: minden arra jogosult új szülőt arra biztat, éljenek a lehetőséggel.

– A támogatáshoz szükséges kérelmezőlapot minden újszülöttnek személyesen kiviszem az első látogatás alkalmával – mondta el Németh Tímea. A védőnő arra kéri a szülőket, hogy a kitöltött dokumentumot a gyermek anyakönyvi kivonatának fénymásolatával juttassák vissza a polgármesteri hivatalba, Horváth Judit hatósági ügyintézőnek.

– Ezentúl minden újszülöttet fogadó családot a polgármester ünnepélyes keretek között személyesen szeretne köszönteni, ennek volt az első alkalma a mai napon. Most tizenkét családot köszöntöttünk, tíz kislány és két kisfiú szülei kapták meg az emléklapot és a vásárlási utalványt a polgármestertől. A program célja az anyagi segítségen túl, hogy tovább erősítsük a család és a közösség értékének fontosságát – mondta a védőnő.

 

info:Kunfehértói Kalauz 
fotó: Juhász D. Géza 
Még több fotó: 

https://kunfehertoikalauz.hu/tizenket-ujszulottet-ajandekozott-meg-az-onkormanyzat/?fbclid=IwAR33QRIYjb8KCV9yId67p-gKkAzcZrq-Yl8WO0oh_Rwv7psORfodlgpAYD4

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO