Szemerey Pince

Császártöltés - Kiskőrösi járás
A Szemerey család autentikus – ma is használatban lévő és látogatható – présháza és pincéje már a 19. században is rendszeresen megtelt édes musttal és jó fajta borral. A sváb hagyományokon alapuló bortudomány azóta generációkon keresztül adódik tovább a családban. Legújabban Szemerey István oltott fiatalos és innovatív gondolkodásmódot ebbe a tradícióba: 2014-től teremtette meg a feltételeit annak, hogy az ősi présház mellett egy modern, irányított erjesztésre alkalmas pincét hozzon létre. A kiváló minőségű alapanyagot, saját 21 hektáros szőlőbirtokuk biztosítja. Hogy jó irányba haladnak a térségre jellemző magyar és világfajták termelésével – zászlósboruk egyébként az irsai olivér és a generosa – azt hazai, sőt nemzetközi díjak bizonyítják. Valamint a borkóstolóikon, borvacsoráikon résztvevő vendégek visszajelzései.
Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Pincesori túrák

arrow

Császártöltés

event card

Csanádi Szőlőbirtok

arrow

Császártöltés

event card

Pincelakat Borház és Szálloda

arrow
Szállodánk 2013-ban nyílt a Hajós-Bajai borvidék szívében egy sváb településen, ahol az emberek még kiülnek a ház elé vasárnap délután beszélgetni, ahol szerdánként a cserélni való szódás üveg mellé a pénzt is ki merjük tenni az utcára. Itt még mindenki köszön mindenkinek, és felkapjuk a fejünket, ha idegen arcot látunk.

Császártöltés

event card

Berger Pince és Vendégház

arrow
A "szőlő és bor romantika" jegyében.

Császártöltés

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Értékeink

chevron left
event card

Császártöltési Pincesorok

arrow
Császártöltésen több száz présház és pince található, melyek jórészt a falu belterületén helyezkednek el. Évtizedekig a falu lakosságának fő jövedelem forrása a szőlőtermesztés és bortermelés volt. 

Császártöltés

chevron right
Design by WEBORIGO