Lajosmizsei szamócalekvár

Lajosmizse - Kecskeméti járás

Lajosmizse lakosságának jelentős része foglalkozik szamócatermesztéssel. Kihasználva a gyümölcsnek igen kedvező homoktalajt és éghajlati adottságokat, az itt található kertészetek többsége mára igen magas színvonalú termesztéstechnológiát alakított ki. Mindezek mellett a helyiek évről évre összefognak azért, hogy megszervezzék a Szamócás Vásári Forgatagot és közösen elkészítsék több száz kilónyi értékes alapanyagból a város lekvárját, mely egyaránt nyújt ízélményt, valamint közösségi kikapcsolódást a látogatóknak.

Kapcsolat

Lajosmizse

http://lajosmizse.hu/
Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Új Tanyacsárda

arrow

Lajosmizse

event card

Lajosmizsei szamócalekvár

arrow

Lajosmizse

chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Értékeink

chevron left
event card

Tanyacsárda

arrow
A Budapesttől 71 km-re, Lajosmizse határában található az Öreg Tanyacsárda, amely csaknem négy évtizede fogadja vendégeit. A faházas büféként indult vendéglátóhely mára hazánk egyik leghíresebb étterme. Hírét már messze viszik az ország minden tájáról érkező hazai, és a külföldi vendégek. 

Lajosmizse

event card

Szent Lajos templom Lajosmizse

arrow
A lajosmizsei római katolikus templomot Bachmann Károly újpesti építész tervezte és építette 1896-ban eklektikus stílusban. Egymillió-kétszázezer téglából épült, melyet helyben vertek és szalmával égettek ki. 

Lajosmizse

event card

Grillázs és Mézeskalács Majális

arrow
A grillázs készítés magyar hagyományainak éltetése és megőrzése céljából a Magyar Grillázs Szövetség elhatározta, hogy minden évben megrendezi a Grillázs és Mézeskalács Majálist.

Lajosmizse

event card

Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar

arrow
A lajosmizsei Geréby Majort Őtömösi Geréby Gyula alapította, aki okleveles gazdászként mintagazdasággá fejlesztette a 838 holdnyi földbirtokát. A köztiszteletben álló, a szegények jótevőjeként is fellépő földesúr nemzetközileg elismert ménest is létesített. 

Lajosmizse

chevron right
Design by WEBORIGO