VÉNASZKENNER ADOMÁNY A KALOCSAI KÓRHÁZ GYERMEKOSZTÁLYÁNAK

A vénaszkenner alkalmazásával egy rosszabb gyermekvéna esetében azonnal láthatóvá válnak a bőr alatt futó erek. Ennek következtében könnyebb, fájdalom mentesebb lesz a vérvétel, a kanül behelyezése a gyermekeknél

Bensőséges kis ünnepség helyszíne volt június 22-én, 14 órakor a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya, ahol Szivós Etelka főigazgató-helyettes a sajtó képviselőinek, rajtuk keresztül a szélesebb nyilvánosságnak mutatta be dr. Svorenj Gábor gyermek szakorvost, neonatológust, azaz újszülött szakorvost, aki első munkanapját, mint a gyermekosztály új főorvosa ezen a napon kezdte meg az intézményben. Az esemény alkalom volt arra, hogy dr. Svorenj Gábor átvegye a dr. Körmendy Szabolcs kezdeményezése mellé álló, a saját adományából és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyűjtéséből megvásárolt, a kisgyermekek vérvételénél a fájdalom csökkentése érdekében használható, 1,5 millió forint értékű vénaszkennert.

Szivós Etelka a sajtó munkatársainak, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület képviseletében megjelent dr. Grabarits István elnök, Pécsi Vivien, Kákonyi István és dr. Körmendy Szabolcs egyesületi tagok köszöntése után bemutatta

DR. SVORENJ GÁBOR GYERMEK SZAKORVOST, ÚJSZÜLÖTT SZAKORVOST (NEONATOLÓGUS), AKI A GYERMEKOSZTÁLY ÚJ OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOSAKÉNT JÚNIUS 22-ÉN, HÉTFŐN REGGEL KEZDTE MEG MUNKÁJÁT AZ INTÉZMÉNYBEN.

A főigazgató-helyettes az adományként kapott vénaszkennerről szólva elmondta: a vénaszkennerre való gyűjtést a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezte,

AZ ESZKÖZ NAGY SEGÍTSÉGÉRE LESZ AZ OSZTÁLYON DOLGOZÓNAK, UGYANIS ALKALMAZÁSÁVAL EGY ROSSZABB GYERMEKVÉNA ESETÉBEN AZONNAL LÁTHATÓVÁ VÁLNAK A BŐR ALATT FUTÓ EREK. ENNEK KÖVETKEZTÉBEN KÖNNYEBB, FÁJDALOM MENTESEBB LESZ A VÉRVÉTEL, A KANÜL BEHELYEZÉSE A GYERMEKEKNÉL.

A főigazgató-helyettes a vénaszkenner adományért hálás szívvel mondott köszönetet az egyesület tagjainak és valamennyi adományozónak, köztük dr. Körmendy Szabolcsnak, aki a 2019-ben elnyert Szent-Györgyi Albert orvosi díjjal járó pénzjutalom egy részét az adománygyűjtés megnyitására ajánlotta fel.
 

 

 

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Ordas

2024. 04. 23.

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason - projektindítás

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

2024. 04. 23.

[ Ordas ]

Design by WEBORIGO