Megjelent a Vármegyei Ösztöndíj Program II. féléves pályázati felhívása!

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának alapvető célkitűzése, hogy hathatósan részt vegyen a vármegye gazdasági fejlődésének élénkítésében, amelynek fontos eszköze, az elvándorlás csökkentése, a helyi vállalkozások működéséhez és fejlődéséhez megfelelő szakképzett munkaerő biztosítása. 

2018-ban európai uniós források bevonásával megkezdtük a vármegyei gazdaságfejlesztés alappilléreinek megerősítését. Ezek közül az egyik, a vármegyei munkaerő helyben maradást elősegítő ÖSZTÖNDÍJ pályázat. 

Az ÖSZNTÖNDÍJ pályázat célja, hogy a helyi vállalkozások igényeit szem előtt tartva megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező, helyi munkaerőt biztosítson.

 

A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ÖSZTÖNDÍJ pályázat eredményeként eddig 4 térségben, 27 településen, 600 támogatás született. Most pedig megjelent a Vármegyei Ösztöndíj Program 2023/2024-es tanév II. féléves pályázati felhívása!

 

A vármegyei ösztöndíj pályázat minden tanulmányi félév elején indul. A szükséges dokumentációkat, és az eljárást a vármegyei önkormányzat munkatársai készítik elő és folytatják le a korábban elfogadott, helyi igényeknek megfelelően.

Várjuk azon vállalkozások jelentkezését, amelyek támogatásukkal hozzájárulnak a jövő szakembereinek képzéséhez, a munkaerőgondok felszámolásához, fiataljaink helyben maradásához. 

 

Minden további részlet, pályázati űrlap és további hasznos tudnivaló ITT.

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO