Vármegyei csapatok is indulnak a Budapest-Bamako Rallyn 

két folyó közt

A Budapest-Bamako egy veszélyes tájékozódási verseny, ahol szinte csak magukra, egy kicsit egymásra és a helyiekre számíthatnak a versenyzők, hiszen sem szervizkamion, sem asszisztencia, de még csak idegenvezető sem utazik a négy fős csapatokkal. Bizony nem egy könnyed, hétvégi autózásra vállalkoztak a fiúk. A háromhetes kaland komoly előkészületeket igényel úgy az autókat, mint a fizikai erőnlétet, állóképességet illetően. A szükséges védőoltásokat már megkapták, de fel kell készülni minden váratlan helyzetre. A Bamako persze nem csak egy izgalmas utazás, hatalmas kaland, hanem egy igen komoly jótékonysági mozgalom is, hiszen a legszegényebb afrikai részek érintésével járják végig a sivatagi terepet, sok ajándékkal megrakodva. Az afrikai rész Marokkóból indul, a Nyugat-Szaharán át Mauritánia, Szenegál, Guinea érintésével, Sierra Leone úti céllal zárul.

 

Egy kiskőrösi és egy kalocsai csapat is rajthoz áll január 26-án, hogy teljesítse a kemény, kilencezer kilométert. 


A kiskőrösi gárdában Szász Márton, Balogh János, Szetele László és Mohácsi Krisztián indulnak útnak. (képen) 
Amint az Szász Marci elmondta, nagyon sok, főként a gyerekeknek szóló, hasznos ajándékkal felszerelkezve veszik nyakukba a hosszú utat. Papír, írószer felajánlások mellett még most is várják a támogatókat, higany nélküli lázmérőkre, körömcsipeszekre, feleslegessé vált dioptriás szemüvegekre, kötszerekre lenne  szükség. Visznek egy defibrillátort is és több oktató programot is beszereztek, melynek segítségével az afrikai gyerekek képzését segíthetik. 
A kiskőrösi fiúk visszaútja már repülővel történik, hiszen a kisbuszt, amivel versenyeznek, szintén felajánlják a kinti közösségnek. 
Marci úgy fogalmazott, hogy a nem mindennapi kihívás egy jótékonykodással is párosul, ami óriási felhajtóerő. Nagy izgalommal várják az utazást, a kalandot és ígéretet kaptunk arra, hogy amikor visszatérnek, stúdióvendégeink lesznek egy beszámoló erejéig. 

A kalocsai csapatot Martos Gábor, Rideg László, Zupkó Zsolt és Kapitány Zoltán alkotják. 


Jó utat, sok szerencsét kívánunk! 

 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO