ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ÁTADTÁK A KALOCSA CENTER BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT

közügyek szabadidő
Egy év alatt épült fel a komplexum

Ünnepélyes keretek között március 3-án, 8:30 órakor adták át Kalocsa új bevásárló központját, a rekordidő, a csatlakozó infrastruktúrával együtt egy év alatt felépült Kalocsa Centert, ezzel együtt a heyben újdonságszámba menő KIK áruházat. A Kalocsán mindeddig bolttal nem rendelkező KIK áruházláncon kívül a belvárosból már ide költözött DM, és az egy hét múlva nyitó JYSK új üzlete teszi teljessé a Kalocsa Center kínálatát. Az avatószalagot a beruházó részéről dr.Iváncsi Ernő, továbbá Rikk Róbert, a KIK magyarországi kereskedelmi igazgatója, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr.Filvig Géza polgármester vágta át, majd az első, mintegy 100 vásárló elözönlötte a nyitás napján és az azt követő napon 10 százalék kedvezményt nyújtó üzlet mintegy 600 négyzetméteres eladóterét.

Dr Iváncsi Ernő, a beruházó cég ügyvezetője elmondta:

„A 2400 négyzetméter alapterületű épületben három üzlet kapott helyet, a JYSK, a DM és a KIK. Az egy hét múlja, március 10-én nyitó JYSK 1300 négyzetméter alapterületű, a DM és a KIK a fennmaradó részen közel fel-fele arányban osztozik. Az épület előtt parkolókat alakítottunk ki, és az előtte elhaladó kerékpárutat is felújították. Örömmel halottam Font Sándor képviselő úrtól, hogy idén nyártól megújul az üzletközpont előtt elhaladó 51-es főút, és új, már a hazai és nemzetközi hálózatra is csatlakozó kerékpárút épül, amely ugyancsak karnyújtásnyira lesz az üzletektől. Ez is azt bizonyítja, hogy jól választottuk meg a zöldmezős beruházás helyszínét, hiszen a közelben van a központi buszmegálló, egy benzinkút és két, már jól bejáratott nagyáruház is.”

Dr. Filvig Géza polgármester a KIK kereskedelmi igazgatója, Rikk Róbert felkérésére elsőként köszöntötte a megjelenteket, köztük Mezei Gábort, a kivitelezést végző, bajai székhelyű építőipari vállalkozás, az EMEL Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, akinek dr. Iváncsi Ernő mellett szintén megköszönte a magas színvonalon megépített, városképi jelentőséggel bíró épületegyüttes megvalósítását.

„Polgármesterként az előkészületi munkákban vettem részt, amikor is jó egy évvel ezelőtt azzal keresett meg a befektetői kör: hogyan lehetne ezt az 51-es főút melletti, beépítetlen területet hasznosítani? Már a tervrajzokból látszott, hogy egy nagyon szép, impozáns épületet fognak építeni, amit a kezdetekről fogva nagy örömmel fogadtam. Önkormányzatunk minden segítséget megadott a beruházás megvalósításához. Még mindenki emlékezhet arra, hogy ezt a területet lábszárig érő gaz, rossz kerékpárút jellemezte. Így most innen is köszönetemet szeretném kifejezni, hogy a beruházó a kerékpárutat is megújította.
Úgy gondolom, Kalocsa egy fejlődő pályán van, és az egy nagyon jó visszaigazolás a városvezetés számára, hogy a jövőjüket a magánberuházók is látják a városban; itt fektetnek be, ezzel is színesedik a városban lévő üzletek kínálata, és nem utolsó sorban mindez az iparűzési adó bevételeinket is növeli. Nem feledkezhetek meg arról, hogy csak a KIK hét új munkahelyet létesített a városban, és a Kalocsa Center másik két üzletében is kalocsai és környékbeli munkavállalókat foglalkoztatnak majd. Ennek a beruházásnak természetesen elsősorban a kalocsaiak lesznek a nyertesei, az új üzletek megnyitásával a városlakók komfortérzete nő. Összefoglalva tehát: a mai naptól nőtt az árukínálat a városban, és egy rendezetlen terület épült be, így ezzel is szebbik arcát mutathatja Kalocsa”
– mondta a polgármester.

Font Sándor beszédében elsősorban az üzletnyitásra érkezett vásárlókhoz szólva hívta fel a figyelmet, hogy a magánberuházás mellett az állami beruházások sora is zajlik:

idén nyáron megkezdődik a városon is áthaladó 51. számú főút teljes körű felújítása (egyik körforgalmi csomópont az ipari park bekötő útnál, a másik a Miskei úti kereszteződésnél, tehát a Kalocsa Centerhez nagyon közel kerül kialakításra). Az útfelújítás egészen Dusnokig, az M9-es bekötőig tart, mellette egy teljesen új kerékpárút épül. A készülő Duna-híd átadását követően minden bizonnyal a most nyitó üzletek forgalma is bővül a Dunán-túlról érkező vásárlók megjelenésének köszönhetően – hangsúlyozta a képviselő.

Az avatószalag átvágását követően a vásárlók elözönlötték az áruházat, a pénztáraknál kialakult sorok is azt igazolták, hogy a kalocsaiak és környékbeliek várakozással és örömmel fogadták az újonnan megjelent üzletek árukínálatát.

 

További híreink

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

Ordas

2024. 04. 23.

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason - projektindítás

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

2024. 04. 23.

[ Ordas ]

Drágszél

2024. 04. 22.

Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Drágszél Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00007). A projekt keretében 49,63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a település művelődési házának energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 22.

[ Drágszél ]

2024. 04. 22.

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján. A mindent uraló műanyagok is veszélyeztetik létünk alapját, az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget. 

2024. 04. 22.

Császártöltés, Érsekcsanád, 4+

2024. 04. 22.

Evezővel Bács-Kiskunban

Folytatódik a vármegye aktívturisztikai fejlesztése: a Vajas-fok és a Duna-völgyi-főcsatorna többnapos vízitúrákra is alkalmassá válik a jövőben.

2024. 04. 22.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Hajós , Kalocsa , Nemesnádudvar , Sükösd ]

2024. 04. 22.

A Kádár-kockák megmentése

Magyarország településein még ma is több mint 800 ezer Kádár-kocka áll.

2024. 04. 22.

Design by WEBORIGO