Újabb tizenkét vármegyei település fejleszthet, korszerűsíthet 

zöld Bács-Kiskun épülő Bács-Kiskun két folyó közt TOP-fejlesztések

Amikor élhető városokról, településekről beszélünk, akkor elsődleges szempont az ott élők kényelmének, megélhetésének, fizikai és mentális körülményeinek biztosítása. Ennek elengedhetetlen eleme az infrastruktúra folyamatos fejlesztése. 

Ezért is van nagy jelentősége azoknak a pályázati forrásoknak, melyek nélkül nem lenne lehetősége egyetlen településnek sem nagyobb horderejű korszerűsítésre. A klímaváltozás, a globalizáció hatásaival történő versenyfutásban, a települési intézmények megújlása, fejlesztése iránti igények teljesüléséhez,  nagy segítséget jelentenek a TOP PLUSZ források, melynek köszönhetően most tizenkét vármegyei település, közel kétmilliárd forintot fordíthat energetika fejlesztésre, épület korszerűsítésre, óvoda fejlesztésre. Régi terveket valósíthatnak meg Kunfehértón, ahol a sportcsarnok, Imrehegyen az általános iskola energetikai korszerűsítése történik. Ugyancsak épület energetikai fejlesztést végeznek Harkakötönyben, Kecelen, Kiskőrösön és Jánoshalmán. A tassi óvodában tornaszobát alakítanak ki, Apostagon a Vasút utcai óvodát újítják fel, Szabadszállás szintén óvoda felújításra kapott forrást. Kiskunmajsán a Napsugár óvoda B. és C. épületei újulnak meg,  mint ahogyan Balotaszálláson is óvoda felújításra fordíthatják a támogatást.  Kunadacson, az Igazgyöngy óvoda energetikai korszerűsítését végezhetik el. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának fontos célkitűzése, hogy egyetlen település sem maradjon ki a fejlesztési forrásokból. A vármegye által koordinált TOP, illetve TOP Plusz forrásoknak köszönhetően 119 településünk mindegyike részesült már támogatásban. Nagy öröm számunkra, hogy országosan elismert eredményeket mutat fel vármegyénk.   

 

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO