Újabb tizenkét vármegyei település fejleszthet, korszerűsíthet 

zöld Bács-Kiskun épülő Bács-Kiskun két folyó közt TOP-fejlesztések

Amikor élhető városokról, településekről beszélünk, akkor elsődleges szempont az ott élők kényelmének, megélhetésének, fizikai és mentális körülményeinek biztosítása. Ennek elengedhetetlen eleme az infrastruktúra folyamatos fejlesztése. 

Ezért is van nagy jelentősége azoknak a pályázati forrásoknak, melyek nélkül nem lenne lehetősége egyetlen településnek sem nagyobb horderejű korszerűsítésre. A klímaváltozás, a globalizáció hatásaival történő versenyfutásban, a települési intézmények megújlása, fejlesztése iránti igények teljesüléséhez,  nagy segítséget jelentenek a TOP PLUSZ források, melynek köszönhetően most tizenkét vármegyei település, közel kétmilliárd forintot fordíthat energetika fejlesztésre, épület korszerűsítésre, óvoda fejlesztésre. Régi terveket valósíthatnak meg Kunfehértón, ahol a sportcsarnok, Imrehegyen az általános iskola energetikai korszerűsítése történik. Ugyancsak épület energetikai fejlesztést végeznek Harkakötönyben, Kecelen, Kiskőrösön és Jánoshalmán. A tassi óvodában tornaszobát alakítanak ki, Apostagon a Vasút utcai óvodát újítják fel, Szabadszállás szintén óvoda felújításra kapott forrást. Kiskunmajsán a Napsugár óvoda B. és C. épületei újulnak meg,  mint ahogyan Balotaszálláson is óvoda felújításra fordíthatják a támogatást.  Kunadacson, az Igazgyöngy óvoda energetikai korszerűsítését végezhetik el. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának fontos célkitűzése, hogy egyetlen település sem maradjon ki a fejlesztési forrásokból. A vármegye által koordinált TOP, illetve TOP Plusz forrásoknak köszönhetően 119 településünk mindegyike részesült már támogatásban. Nagy öröm számunkra, hogy országosan elismert eredményeket mutat fel vármegyénk.   

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO