Újabb fejlesztési lehetőségek nyílnak a településeinken

két folyó közt TOP-fejlesztések

Ezúttal a vármegye települései számára humán fejlesztési források válnak elérhetővé hamarosan, melyek hosszú távon határozhatják meg a városok, falvak mindennapjait a TOP Plusz pályázatnak köszönhetően.

A projekt előkészítésével kapcsolatban tartottak ma szakmai tájékoztató napot a Vármegyeházán. Rideg László,  Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntőjében bíztatta a települések vezetőit, humánfejlesztésekkel foglalkozó munkatársait a pályázati lehetőség kihasználására,  beszélt a határidőkről, a projekttel kapcsolatos alapvetésekről. 
A szakmai nap előadói a pályázat legfőbb területeit érintették, így a közösségfejlesztés, a szociális alapszolgáltatások, a társadalmi kohézió fogalomkörébe tartozó kérdések, az egészségfejlesztés került a figyelem középpontjába és pontos útmutatást kaptak a jelenlévők a teendőkkel, az első lépésekkel, a pályázati körülményekkel kapcsolatban is.  Annyi bizonyos, hogy amekkora kihívást és motivációt jelent a lehetőség, annyi feladatot is, ugyanakkor rendkívüli lehetőségeket, melyek hosszú távon segítik a helyi közösségek erősítését, a fiatalok helyben maradását, javítják a településeken élők komfortérzetét, a „jó itthon” állapot fokozását.

 

További híreink

Hajós

2024. 07. 24.

Értéktár sorozat: Hajósi Barokk Kastély - VIDEÓ

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete.

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben - Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat

VIDEÓ - Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. 

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat II.

VIDEÓ - A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. 

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Kunszállás

2024. 07. 17.

Értéktár sorozat: Órák Háza

VIDEÓ

2024. 07. 17.

[ Kunszállás ]

Design by WEBORIGO