Újabb fejlesztési lehetőségek nyílnak a településeinken

két folyó közt TOP-fejlesztések

Ezúttal a vármegye települései számára humán fejlesztési források válnak elérhetővé hamarosan, melyek hosszú távon határozhatják meg a városok, falvak mindennapjait a TOP Plusz pályázatnak köszönhetően.

A projekt előkészítésével kapcsolatban tartottak ma szakmai tájékoztató napot a Vármegyeházán. Rideg László,  Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntőjében bíztatta a települések vezetőit, humánfejlesztésekkel foglalkozó munkatársait a pályázati lehetőség kihasználására,  beszélt a határidőkről, a projekttel kapcsolatos alapvetésekről. 
A szakmai nap előadói a pályázat legfőbb területeit érintették, így a közösségfejlesztés, a szociális alapszolgáltatások, a társadalmi kohézió fogalomkörébe tartozó kérdések, az egészségfejlesztés került a figyelem középpontjába és pontos útmutatást kaptak a jelenlévők a teendőkkel, az első lépésekkel, a pályázati körülményekkel kapcsolatban is.  Annyi bizonyos, hogy amekkora kihívást és motivációt jelent a lehetőség, annyi feladatot is, ugyanakkor rendkívüli lehetőségeket, melyek hosszú távon segítik a helyi közösségek erősítését, a fiatalok helyben maradását, javítják a településeken élők komfortérzetét, a „jó itthon” állapot fokozását.

 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO