Trappista sörös az év szaloncukra 

Vármegyénk értékei két folyó közt

 

Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek. 

 

 

 

Bizonyíték erre Az év szaloncukra verseny, ahonnan sok díjat elhoztak, sőt az Év új szaloncukor íze is Soltvadkerthez köthető. 

Idén,  „Az év szaloncukra” kategóriában a fehércsokoládés málnás pisztáciás, málna pálinkás szaloncukorkájuk az előkelő II. helyezést ért el, aminek további különlegessége, hogy a szintén soltvadkerti Schiszler pálinkák egyik győztes pálinkája szolgáltatja a hamisítatlan málna ízt. 

A fehércsokoládés pisztáciakrémes szaloncukor pedig elnyerte alegjobb fehércsokoládés szaloncukor címet. 

Az év új íze kategóriában a belga trappista sörös szaloncukor is győzelmet aratott!  
Így karácsony előtt érdemes megkóstolni a kézműves szaloncukor különlegességeket a Szent Korona Cukrászdában, majd a fa alá tenni akár, már amennyiben eljut odáig, hiszen roppant csábító finomság.  

(A vezető fotón ifj. Szervánszky László és Szervánszky Judit testvérpár, akik töretlen hittel és szakmaisággal viszik tovább édesapjuk munkásságát. ) 

A tulajdonosokkal készült riportot ITT olvashatják! 

 

 

További híreink

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

2025. 05. 07.

Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

2025. 05. 07.

2025. 05. 06.

Ezek lettek idén Bács-Kiskun legjobb borai – először zsűriztek pezsgőket is

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyt, amelyet idén első alkalommal pezsgőkategóriával is kibővítettek. A megmérettetésnek a nemesnádudvari Bor Bagoly Présház adott otthont.

2025. 05. 06.

Borota

2025. 05. 05.

Koch Csaba kapta az elismerést

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről. 

2025. 05. 05.

[ Borota ]

2025. 05. 02.

(Nem csak) egy méhész története

Több méhészet is működik a Sváb-sarokban, olyan viszont bizonyosan csak egy van, amely a létrejöttét egy ínhüvelygyulladásnak köszönheti

2025. 05. 02.

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Design by WEBORIGO