Trappista sörös az év szaloncukra 

Vármegyénk értékei két folyó közt

 

Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek. 

 

 

 

Bizonyíték erre Az év szaloncukra verseny, ahonnan sok díjat elhoztak, sőt az Év új szaloncukor íze is Soltvadkerthez köthető. 

Idén,  „Az év szaloncukra” kategóriában a fehércsokoládés málnás pisztáciás, málna pálinkás szaloncukorkájuk az előkelő II. helyezést ért el, aminek további különlegessége, hogy a szintén soltvadkerti Schiszler pálinkák egyik győztes pálinkája szolgáltatja a hamisítatlan málna ízt. 

A fehércsokoládés pisztáciakrémes szaloncukor pedig elnyerte alegjobb fehércsokoládés szaloncukor címet. 

Az év új íze kategóriában a belga trappista sörös szaloncukor is győzelmet aratott!  
Így karácsony előtt érdemes megkóstolni a kézműves szaloncukor különlegességeket a Szent Korona Cukrászdában, majd a fa alá tenni akár, már amennyiben eljut odáig, hiszen roppant csábító finomság.  

(A vezető fotón ifj. Szervánszky László és Szervánszky Judit testvérpár, akik töretlen hittel és szakmaisággal viszik tovább édesapjuk munkásságát. ) 

A tulajdonosokkal készült riportot ITT olvashatják! 

 

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO