TOP Plusz: így vonzza a vállalkozásokat Tázlár

TOP-fejlesztések

55 millió forint fejlesztési támogatást nyert el Tázlár önkormányzata a TOP Plusz programból. Az összeget egy új ipari terület kialakítására használják fel – az alacsony iparűzési adó mellett ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a betelepülésre. 

Tázlár önkormányzata 55 millió forintot fordíthat egy új, három hektáros ipari terület kialakítására, köszönhetően a TOP Plusz programban megítélt támogatásnak. A projekt célja a gazdaságfejlesztés, a vállalkozások verseny- és munkahelyteremtőképességének növelése, a betelepülés ösztönzése, ezzel a település népességmegtartó képességének erősítése.


„A korábbi - hajógyár melletti - ipari területet eladta az önkormányzat, azonban a képviselő- testületnek volt olyan szándéka, hogy jelöljünk ki újabb területet a betelepülő vállalkozások számára” – mondta el Bán Róbert polgármester, hozzátéve, hogy az elnyert támogatásból az önkormányzati tulajdonban lévő terület megközelítésén javítanak majd, hogy az odavezető utak elbírják a teherautók, kamionok okozta terhelést. 

„Szeretnénk olyan cégeket ide vonzani, amelyek Tázláron indítanák be vagy itt folytatnák a vállalkozásukat. Vonzó lehet a számukra az is, hogy nálunk hosszú évek óta 0,8 százalék a helyi iparűzési adó mértéke” – hangsúlyozta a polgármester, megjegyezve, hogy amint megkapják a támogatásról szóló határozatot, hozzá is kezdenek az új iparterület megvalósításához. 
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának közreműködésével a következő hét évben összesen 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a vármegyébe a TOP Plusz program keretében. 

 

További híreink

2024. 03. 18.

Több volt a vendég

Tavalyelőtthöz képest 2023-ban nőtt a Bács- Kiskun kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma. Kecskemét vitte a prímet, de Kiskunmajsa, Tiszakécske és Kiskőrös sem panaszkodhat.

2024. 03. 18.

Kiskőrös

2024. 03. 15.

Kiskőrös díszpolgára lett Rideg László

A köz érdekében évtizedeken át végzett munkáját elismerve Kiskőrös városa díszpolgári kitüntetést adományozott Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnökének. 

2024. 03. 15.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 14.

Választási tudnivalók

2024. június 9-én vasárnap közös eljárásban választjuk meg az Európai Parlament tagjait, a helyi (azaz települési és vármegyei) önkormányzati képviselőket és polgármestereket, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselőket. 

2024. 03. 14.

Nyárlőrinc

2024. 03. 13.

Sétáljon velünk! Nyárlőrincen folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

2024. 03. 13.

[ Nyárlőrinc ]

2024. 03. 13.

Értesítés a Területi Választási Bizottság ülése elhalasztásáról, és a soron következő ülés időpontjáról

A Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság 2024. március 14-én 17 órára meghirdetett ülése betegség miatt elmarad. A nemzetiségi jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről 2024. március 18-án dönt a Bizottság. Az ülés a Megyeháza félemelet 1. tárgyalójában 15 órakor kezdődik. 

2024. 03. 13.

2024. 03. 12.

A Kunsági Borvidék is versenyben van, Frittmann János a legjobbak között

Nyilvánosságra hozták az idei 50-es listát, közülük kerül ki majd a végső győztes. 2024. március 1-jén zajlott a Borkonferencia. Hagyományosan ezen az eseményen hirdették ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Itt ismerhettük meg tehát a BORÁSZOK BORÁSZA díj idei jelöltjeit!  

2024. 03. 12.

Design by WEBORIGO