TOP Plusz: így vonzza a vállalkozásokat Tázlár

TOP-fejlesztések

55 millió forint fejlesztési támogatást nyert el Tázlár önkormányzata a TOP Plusz programból. Az összeget egy új ipari terület kialakítására használják fel – az alacsony iparűzési adó mellett ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a betelepülésre. 

Tázlár önkormányzata 55 millió forintot fordíthat egy új, három hektáros ipari terület kialakítására, köszönhetően a TOP Plusz programban megítélt támogatásnak. A projekt célja a gazdaságfejlesztés, a vállalkozások verseny- és munkahelyteremtőképességének növelése, a betelepülés ösztönzése, ezzel a település népességmegtartó képességének erősítése.


„A korábbi - hajógyár melletti - ipari területet eladta az önkormányzat, azonban a képviselő- testületnek volt olyan szándéka, hogy jelöljünk ki újabb területet a betelepülő vállalkozások számára” – mondta el Bán Róbert polgármester, hozzátéve, hogy az elnyert támogatásból az önkormányzati tulajdonban lévő terület megközelítésén javítanak majd, hogy az odavezető utak elbírják a teherautók, kamionok okozta terhelést. 

„Szeretnénk olyan cégeket ide vonzani, amelyek Tázláron indítanák be vagy itt folytatnák a vállalkozásukat. Vonzó lehet a számukra az is, hogy nálunk hosszú évek óta 0,8 százalék a helyi iparűzési adó mértéke” – hangsúlyozta a polgármester, megjegyezve, hogy amint megkapják a támogatásról szóló határozatot, hozzá is kezdenek az új iparterület megvalósításához. 
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának közreműködésével a következő hét évben összesen 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a vármegyébe a TOP Plusz program keretében. 

 

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO