TOP-OS TÖBBLETTÁMOGATÁSOK KÉT FONTOS KALOCSAI BERUHÁZÁSHOZ

közügyek TOP-fejlesztések
Kalocsa 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott a még 2016-ban indított, de forráshiány miatt elakadt, a volt foktői laktanya területén megyei TOP pályázati forrásból megvalósuló iparterület fejlesztéshez.

Fontos, Kalocsa vállalkozásainak lehetőségeit, jövőbeni gazdasági potenciálját lényegesen befolyásoló hírről számolt be 28-án dr. Filvig Géza polgármester: a városi önkormányzat 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott a még 2016-ban indított, de forráshiány miatt elakadt, a volt foktői laktanya területén megyei TOP pályázati forrásból megvalósuló iparterület fejlesztéshez. Ezzel az eredetileg 800 millió forint megyei TOP-os, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás az év utolsó napjaiban a megvalósulás stádiumába lépett.

A polgármester elmondta: „Köszönöm Font Sándor képviselő úr támogatását, melynek köszönhetően többlettámogatási kérelmünket teljes egészében elfogadták. Ezzel a számunkra nagyon fontos döntéssel a még az előző városvezetés által 2016-ban indított, majd forráshiány miatt elakadt projekt folytatódhat. A városban olyan iparterület kialakítása valósulhat meg, mely alkalmas arra, hogy azt a vállalkozások telephelyként - üzleti környezetként termelés vagy szolgáltatás végzése céljából vegyék igénybe, ráadásul a Kalocsa Paks Duna-híd hídfőjéhez, ezáltal a Paks II. beruházáshoz közel. Jól indul tehát az új év fejlesztési területen is, hiszen az ugyancsak korábban elakadt, a megyei önkormányzat TOP pályázatos óvodafejlesztéshez nyújtott 138 millió forint és a mostani 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatásnak köszönhetően a város életében két nagyon fontos, meghatározó projekt valósulhat meg.”

Kalocsa város polgármestere, valamint az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal illetékesei társaságában Font Sándor országgyűlési képviselő január 5-én a helyszínen is  megtekintette a Foktői úti laktanya területén, illetve az Ifjúsági Ház telkén megvalósuló  óvodafejlesztési projektek állapotát.

Az eseményen Filvig Géza fölidézte, hogya két nagy projekt forráshiány miatt akadt el, de köszönhetően a póttámogatásnak, ma már sikeresen megkezdődtek.

Az iparterület munkaterületét december 28-án átadták a kivitelezőnek, amire a 2020 decemberében elnyert 118,4 millió forint többlettámogatás ideítélését követően kerülhetett sor.

A 360 napos, 2021. decemberi teljesítési határidőre, valamint az azt követő  műszaki átadás-átvételi eljárás várhatóan egy hónapos időtartamára tekintettel az építkezés tényleges befejezése 2022. januárra várható.

További híreink

Kunadacs

2024. 05. 17.

Bács-Kiskun motívumvilága -Kunadacsi övveret

A vármegyei értékmentő munka egyik büszkesége az a Motívumos könyv, melyben igyekeztünk megmutatni az ősi mintáktól, egészen napjainkig használatos motívumokat. Mindennapjainkban köszönhetnek vissza akár egy bútordarabon, ékszerben, mézeskalácsban, bőrdíszműveken, edényzeten, vagy egy-egy ruhakölteményben, melyből a nagyközönség is láthatott tizenegy csodálatos minta kollekciót már.   A motívumos könyvet forgatva feltárulnak előttünk gazdag kultúránk csodálatos hagyatékai. Ezekből szemezgetünk hétről hétre, hogy Önök is megismerjék, és rácsodálkozzanak talán éppen a saját településük csodáira.  

2024. 05. 17.

[ Kunadacs ]

Ballószög

2024. 05. 16.

Lezajlott a vármegye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

2024. május 13-án hétfőn tartotta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a „Nemzeti értékek versenye 2024” ifjúsági vetélkedő döntőjét Ballószögön a Faluházban.

2024. 05. 16.

[ Ballószög ]

2024. 05. 16.

Német népviseletre pályázhatnak

Az önkormányzat támogatni kívánja 2024-ben is a teljes autentikus magyarországi német (lehetőleg bácskai) népviselet, illetve a viselet egy vagy több elemének megvásárlását.

2024. 05. 16.

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Design by WEBORIGO