TOP-OS TÖBBLETTÁMOGATÁSOK KÉT FONTOS KALOCSAI BERUHÁZÁSHOZ

közügyek TOP-fejlesztések
Kalocsa 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott a még 2016-ban indított, de forráshiány miatt elakadt, a volt foktői laktanya területén megyei TOP pályázati forrásból megvalósuló iparterület fejlesztéshez.

Fontos, Kalocsa vállalkozásainak lehetőségeit, jövőbeni gazdasági potenciálját lényegesen befolyásoló hírről számolt be 28-án dr. Filvig Géza polgármester: a városi önkormányzat 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott a még 2016-ban indított, de forráshiány miatt elakadt, a volt foktői laktanya területén megyei TOP pályázati forrásból megvalósuló iparterület fejlesztéshez. Ezzel az eredetileg 800 millió forint megyei TOP-os, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás az év utolsó napjaiban a megvalósulás stádiumába lépett.

A polgármester elmondta: „Köszönöm Font Sándor képviselő úr támogatását, melynek köszönhetően többlettámogatási kérelmünket teljes egészében elfogadták. Ezzel a számunkra nagyon fontos döntéssel a még az előző városvezetés által 2016-ban indított, majd forráshiány miatt elakadt projekt folytatódhat. A városban olyan iparterület kialakítása valósulhat meg, mely alkalmas arra, hogy azt a vállalkozások telephelyként - üzleti környezetként termelés vagy szolgáltatás végzése céljából vegyék igénybe, ráadásul a Kalocsa Paks Duna-híd hídfőjéhez, ezáltal a Paks II. beruházáshoz közel. Jól indul tehát az új év fejlesztési területen is, hiszen az ugyancsak korábban elakadt, a megyei önkormányzat TOP pályázatos óvodafejlesztéshez nyújtott 138 millió forint és a mostani 118,4 millió forint kormányzati többlettámogatásnak köszönhetően a város életében két nagyon fontos, meghatározó projekt valósulhat meg.”

Kalocsa város polgármestere, valamint az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal illetékesei társaságában Font Sándor országgyűlési képviselő január 5-én a helyszínen is  megtekintette a Foktői úti laktanya területén, illetve az Ifjúsági Ház telkén megvalósuló  óvodafejlesztési projektek állapotát.

Az eseményen Filvig Géza fölidézte, hogya két nagy projekt forráshiány miatt akadt el, de köszönhetően a póttámogatásnak, ma már sikeresen megkezdődtek.

Az iparterület munkaterületét december 28-án átadták a kivitelezőnek, amire a 2020 decemberében elnyert 118,4 millió forint többlettámogatás ideítélését követően kerülhetett sor.

A 360 napos, 2021. decemberi teljesítési határidőre, valamint az azt követő  műszaki átadás-átvételi eljárás várhatóan egy hónapos időtartamára tekintettel az építkezés tényleges befejezése 2022. januárra várható.

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO