Szarvasoktól a medvékig: Virág Csaba fotókiállítása a Bor Bagolyban

A II. Vadkolbász és Borfesztivál keretében nyílik meg szombaton Virág Csaba fotográfus természetfotó kiállítása Nemesnádudvaron, a Bor Bagoly Présházban.

Virág Csaba már nagyon régóta járja az erdőt-mezőt vadászként puskával és jónéhány éve természetfotósként fényképezőgéppel is felfedezi Nemesnádudvar és környéke természeti kincseit.

 

Szerencsés, mert olyan helyen él, ahol igazán változatos képet mutat az álla- és növényvilág. Találkozhatunk szarvasokkal az erdőszélen járva, vaddisznókkal a gemenci Duna-parton, és a falun átfutó Duna-völgyi főcsatorna mentén különböző vízi szárnyasokkal, akár felettünk elrepülő hattyú csapatokkal is.

 

Fényképezőgépével álcaruhában hosszasan várva, vagy éppen cserkelve, azokat a különleges pillanatokat igyekszik megörökíteni, amelyeket az erdőben sétálók, természetjárók általában nem tudnak megtapasztalni.

 

A fotóin keresztül mi is részesei lehetünk ezeknek a nem mindennapi pillanatoknak.

 

A legtöbb képet Nemesnádudvar környékén készítette. Na de hogy kerül ide a medve?! És mi a hasonlóság a vadászat és a természetfotózás között?!

 

Csaba ezekről is mesélni fog egy pohár bor kíséretében december 2-án, szombaton, 15 órától a Bor Bagoly pincében a kiállítás megnyitóján. 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO