Évente háromezer tonnát termelnek belőle, mégis alig marad itthon belőle valami. Mi az? A Bács-Kiskunban is termesztett spárga, amelyet nem véletlenül neveznek szuperélelmiszernek. A hazai termés kilencven százaléka külföldön kerül piacra. És ennek csak egyik oka, hogy Nyugat-Európában népszerűbb az egészséges étkezés, mint nálunk.
"Előkészítjük a talajt. Mélyszántás, igazi mélyszántás, trágyázás, az első- egy- két esztendőben érdemes locsolni a spárgát, hogy megerősödjenek a tövek és akkor utána akármilyen szárazság van, ezen a homoktalajon el van öntözés nélkül a spárga. Most még. De hogy jövőre meglesz-e, azt nem tudom. Évről évre csökken a vízszint a talajban. Bízunk benne, hogy a spárga azért bírni fogja tovább is, de hogyha nem változik a helyzet, akkor öntözni kell a spárgát is rövidesen."
2025. 10. 22.
2025. 10. 22.
Csikéria
2025. 10. 20.
2025. 10. 20.
[ Csikéria ]
Bácsalmás
2025. 10. 17.
2025. 10. 17.
[ Bácsalmás ]
Kelebia
2025. 10. 17.
2025. 10. 17.
[ Kelebia ]
2025. 10. 17.
2025. 10. 17.
Solt, Szabadszállás
2025. 10. 16.
2025. 10. 16.
[ Solt , Szabadszállás ]