Sosem látott újdonságokkal várja látogatóit a Guba Rózsa Babakiállítás Felsőlajoson

megyei érték két folyó közt

Ismét megnyitja kapuit a népszerű és nem mindennapi Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria.

A különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben talált végleges „otthonra” Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdával szemben. A művész kitartását a saját, önerős kiállítótér létrehozása folyamán negyven éve tartó, a textilből készített miniatűr tükörképeink és az alkotás iránti szenvedélye segítette a megvalósításban.

 


A megnyíló kiállítás egy megújult folytatása a korábban már nagy sikert aratott időszakos Guba Rózsa Babakiállításoknak, melyekkel a nagyközönség találkozhatott az elmúlt években többek közt a Deák Ferenc Kúria és Múzeumban Kehidakustányban, az Oldtimer Show Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban vagy a Bánhorváti Platthy-kastélyban is. 
A méltán közkedvelt kiállítási anyag most egy külön teremben a vintage-retro korszakot megidéző, eddig nem látott korhű esküvői jelenettel egészül ki, ahol a látogatók felidézhetik saját vagy nagyszüleik korabeli emlékeit. A múltidézést pedig a művész a személyes „alkotó tárlatvezetéssel” is segíti a hétvégi napokon. Ezen alkalmakkor a vendégek betekintést nyerhetnek például a divattörténet alakulásába az ókortól a 80-as évekig vagy az európai és a magyar népszokásokba is, továbbá ennek a különleges művészeti ágnak a rejtelmeibe is sok – sok történettel és aktív beszélgetéssel kiegészítve.


A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria március 25-től nyitott kapukkal és szeretettel várja Felsőlajoson az érdeklődőket minden hétvégi és ünnepnapon, hétköznapokon pedig bejelentkezés alapján kedvezményes árakkal fogják a látogatókat.

 


További információk a kiállításról és a textil miniatűrök alkotójáról a https://www.gubadolls.art/guba-rozsa-babakiallitas-felsolajos weboldalon

 

További híreink

Kecskemét

2023. 09. 22.

Az Aurin Leánykar sikere Görögországban

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara a görögországi, Paraliaban zajló XI. Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválon egyneműkar kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtva első helyezést ért el.

2023. 09. 22.

[ Kecskemét ]

2023. 09. 22.

Rajta a pecsét

Készülhetnek a bajai elkerülő út kiviteli tervei.

2023. 09. 22.

2023. 09. 21.

Vármegyei díjat kapott több civil szervezet

Az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjat kapott  a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület, az Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület, illetve az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület. A díjat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át szeptember 20-án, Kecskeméten.

2023. 09. 21.

Kiskőrös

2023. 09. 21.

Szüret a körforgalomban Kiskőrösön

Kiskőrösre érve Soltvadkert irányából, megszokott látvány legalább tíz éve, hogy szőlősorok díszítik a körforgalmi csomópontot. Annak idején Somogyi Zoltán őstermelő, a gazdakör és a város közéletének aktív önkéntese hozta a rezisztens szőlővesszőket. 

2023. 09. 21.

[ Kiskőrös ]

2023. 09. 19.

Kéz a kézben a kórházainkban

Egy év előkészítő- és szervezőmunka után megkezdi működését a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye "KÉZ A KÉZBEN" Kórházlelkészi Szolgálata - jelentették be a 2023. szeptember 15-én, Kecskeméten tartott nyitórendezvényen, ahogy a vármegyei önkormányzat képviseletében Vedelek Norbert és dr. Mák Kornél alelnökök is részt vettek. 

2023. 09. 19.

Kunszállás

2023. 09. 19.

Tanyamentés Kunszálláson

Az épített környezetükért tenni akaró helyiek, gyerekek, de irodalomprofesszor és építészhallgató is ugyanazért a célért érkezett Kunszállás határába júliusban: menteni a menthetőt. Az összefogás eredménye egy felejthetetlen nyár és egy megmentett tanya.

2023. 09. 19.

[ Kunszállás ]

Design by WEBORIGO