Sosem látott újdonságokkal várja látogatóit a Guba Rózsa Babakiállítás Felsőlajoson

Vármegyénk értékei két folyó közt

Ismét megnyitja kapuit a népszerű és nem mindennapi Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria.

A különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben talált végleges „otthonra” Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdával szemben. A művész kitartását a saját, önerős kiállítótér létrehozása folyamán negyven éve tartó, a textilből készített miniatűr tükörképeink és az alkotás iránti szenvedélye segítette a megvalósításban.

 


A megnyíló kiállítás egy megújult folytatása a korábban már nagy sikert aratott időszakos Guba Rózsa Babakiállításoknak, melyekkel a nagyközönség találkozhatott az elmúlt években többek közt a Deák Ferenc Kúria és Múzeumban Kehidakustányban, az Oldtimer Show Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban vagy a Bánhorváti Platthy-kastélyban is. 
A méltán közkedvelt kiállítási anyag most egy külön teremben a vintage-retro korszakot megidéző, eddig nem látott korhű esküvői jelenettel egészül ki, ahol a látogatók felidézhetik saját vagy nagyszüleik korabeli emlékeit. A múltidézést pedig a művész a személyes „alkotó tárlatvezetéssel” is segíti a hétvégi napokon. Ezen alkalmakkor a vendégek betekintést nyerhetnek például a divattörténet alakulásába az ókortól a 80-as évekig vagy az európai és a magyar népszokásokba is, továbbá ennek a különleges művészeti ágnak a rejtelmeibe is sok – sok történettel és aktív beszélgetéssel kiegészítve.


A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria március 25-től nyitott kapukkal és szeretettel várja Felsőlajoson az érdeklődőket minden hétvégi és ünnepnapon, hétköznapokon pedig bejelentkezés alapján kedvezményes árakkal fogják a látogatókat.

 


További információk a kiállításról és a textil miniatűrök alkotójáról a https://www.gubadolls.art/guba-rozsa-babakiallitas-felsolajos weboldalon

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO