Tiszakécskén és a környező településeken is több vadásztársaság működik, s bizony az árterek, holtágak erdős területei vaddisznóknak is otthont adnak. A hivatalos vadászat lehetőséget biztosít ennek az állatnak a kilövésére is szabályozott keretek között.
,,Ez a recept így kezdődik: Lősz egy vaddisznót” - mosolygott ételünk elkészítője, aki maga is vadászik. A húst két hétig pácoljuk. A páclébe nem teszünk sót.
HOZZÁVALÓK 45
1 vaddisznó comb hátsó diója
1 tk frissen darált bors
tengeri só ízlés szerint
1 egész citrom
2 szem burgonya
1 db sárgarépa
1 db gyökér
1 db póréhagyma
1 kk olívaolaj
A páchoz:
vörösbor
boróka bogyó
rozmaring
babérlevél
egy fej kettévágott vöröshagyma
,,A főzés így kezdődik: kis Unicum, sör.” Természetesen az italok szakács szomjának oltására szolgálnak. Ezt követően a húsnak csinálunk egy kis kérgesítést, majd egy vegyes zöldség ágyon megpároljuk. Ezután, ha már szeletelve van a hús, rásütünk. A tepsibe a zöldségágyat elkészítjük, a már olívaolajon megpárolt zöldségekből (póréhagymával, paprikával, sárgarépával, gyökérrel) és ezen sütjük ki a hússzeleteket sütőben, fedett tepsiben. A húst körülbelül 50 percig sütjük. A tálaláskor a húst friss citrom levével csöpögtetjük le. Barnamártást készítünk szedelék anyagból. Ez hat-hét óra hosszát is igénybe vesz. A mártásba reszelünk szárított vargánya gombát. A tálalás történhet legyezőkrumplival, amely újkrumpliból készül, amit nem pucolunk meg, hanem nagyon sűrűre bevágjuk. A sült krumpli alá mangalica szalonnával pirítunk.
Elkészítette: Tóth László, Tiszakécske
2024. 04. 18.
2024. 04. 18.
Nemesnádudvar
2024. 04. 17.
2024. 04. 17.
[ Nemesnádudvar ]
Kecskemét
2024. 04. 16.
2024. 04. 16.
[ Kecskemét ]
Bátya
2024. 04. 15.
2024. 04. 15.
[ Bátya ]
Császártöltés
2024. 04. 15.
2024. 04. 15.
[ Császártöltés ]
Balotaszállás
2024. 04. 15.
2024. 04. 15.
[ Balotaszállás ]