PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY VOLT A KISKUNFÉLEGYHÁZI IPARI PARKBAN

közügyek TOP-fejlesztések
Befejeződött a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem beruházása.

Befejeződött a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem beruházása. A projektzáró rendezvényt november 25-én, szerdán rendezték meg. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, dr. Mák Kornél a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a projekt kivitelezői és tervezői képviseletében Halász István, a Vonalvezető Kft. ügyvezetője és Juhász Lóránt, a Délút Építő és Bányászati Kft. gazdasági igazgatója.

Csányi József polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a 2014-2020-as európai költségvetési forrásból a megyei önkormányzatokon keresztül a helyi önkormányzatok is jelentős összeggel részesültek. Kiskunfélegyháza azzal büszkélkedhet Bács-Kiskun megyében, hogy a legnagyobb, (a Zöldváros program keretében több mint 2 milliárd forint összegben) illetve a második legnagyobb TOP-os projektet is magáénak tudhatja. Jelen projekt, a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. beruházás 1,4 milliárd forintból valósult meg. Ez magába foglalja az újonnan megvásárolt 30 hektáros terület teljes infrastruktúrájának kiépítése mellett a meglévő, I-es ipari park kerítésének és bizonyos úthálózatainak a kivitelezését. Csányi József ismertette, hogy a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes, algyői telephelyű Délút Építő és Bányászati Kft. volt a kivitelező partner, aki magas minőségű munkát végzett. Örömmel jelentette be, hogy mire a park megvalósult, addigra a területek 40 százalékára volt előjegyzés.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke szerint nem túlzás azt állítani, hogy Kiskunfélegyháza városa történelmet ír, hiszen felfedezték azt az irányvonalat, ami a város számára stabil jövőt tud nyújtani. Rámutatott, hogy a Mercedes-gyár indulása óta a környező települések közül sokan abban látták a jövőt, hogy várták a Mercedes fejlődését, és vannak olyan települések, mint Kiskunfélegyháza, amelyek önálló gazdasági elképzelésekkel, fejlesztésekkel indultak neki a jövőnek. Az ipari park és az iránta való érdeklődés is azt mutatja, hogy megvan a befektetői bizalom, megvan a vállalkozások részéről az igény és lehetőség keresés, ami a város jövőjét még stabilabbá teszi. Az alelnök hangsúlyozta, hogy Félegyháza kitartóan és nagyon jól képviselte érdekeit a most lezáruló TOP-os ciklusban, hiszen újabb gazdaságfejlesztési folyamatok indultak el a megvalósult beruházásokkal. Hasonló sikereket kívánt a városnak a jövő tavasszal induló Versenyképes Magyarországért Operatív Program időszakára is, végezetül tolmácsolta Rideg Lászlónak, a Megyei Közgyűlés elnökének üdvözletét.

Az esemény zárásaként Csányi József, Mák Kornél és Juhász Lóránt vágta el a beruházás átadását szimbolizáló nemzeti színű szalagot.

 

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO