PLATINADIPLOMÁS FOTÓMŰVÉSZ BEDI GYULA

USZÓD POLGÁRMESTERE PLATINADIPLOMÁS FOTÓMŰVÉSZ LETT

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége, a MAFOSZ egy többlépcsős pályázati rendszert alkotott meg, amelyen fotóművészeti minősítések nyerhetők el. A szervezet Kitüntetési Bizottsága 2020. augusztusában értékelte a beérkezett diplomakérelmeket, melynek eredményeképpen platinadiplomás fotóművész címet – AMAFOSZ/P - legmagasabb teljesítményhez kötött kitüntetést -adományozott Bedi Gyulának, a Magyar Fotóművészek Világszövetsége alelnökének, ismert fotósnak, aki a hetedik cikluson át töretlenül Uszód község polgármestere.

Bedi Gyulát életútjáról, terveiről kérdeztük.

-1963-ban születtem Budapesten. Okleveles gépészmérnök végzettségem mellett hetedik ciklusban vagyok Uszód község polgármestere. 15 évesen a kollégiumi fotókörben kaptam kedvet a fényképezéshez. A digitális technika megjelenésekor kezdett el érdekelni a kreatív fotózás. Szerettem volna igényes, szép fotókat készíteni, ezért elvégeztem a Foto Art alap és Imre Tamás profi kurzusát. 2011-ben a MAFOSZ Diplomás Fotóművésze, 2013-ban a FIAP Nemzetközi Fotóművésze (AFIAP), 2014-ben a FIAP Nemzetközi Kiváló Fotóművésze (EFIAP) címet vehettem át. 2013-ban a Dunatáj Fotókör elnyerte – ennek tagja, alelnöke vagyok - a MAFOSZ által kiírt Év Fotóművészeti Alkotócsoportja díjat. Ugyanebben az évben a MAFOSZ Év Fotóművésze pályázatán Kerekes István mögött II. helyezést értem el.

Az igazi kihívás számomra, hogy olyan képet készítsek, mely sajátos hangulatával, esztétikumával, elnyerheti mások tetszését- mondta Bedi Gyula.

Hozzátette: a MAFOSZ kitüntetési szabályzata egy több lépcsős rendszer, van egy alapdiploma, ennek van bronz, ezüst, arany és platina fokozata, melyeket kétévente lehet kérni. Igazából innen már nem szubjektív, hanem egy objektív értékelés veszi kezdetét, mert a hazai és nemzetközi pályázatokon elért eredményeket, díjakat veszik figyelembe. 2014-ben lettem a Dunatáj Fotókör tagja, néhány év múlva nyújtottam be az első pályázatomat. Mivel a képeimet több helyre beválogatták, elkezdett érdekelni, másoknak mi a véleménye a fotóimról. Egyre gyakrabban pályáztam, így jutottam el a hazai és nemzetközi fotóművész diplomákig.

-Kevesebbet fotózom mint néhány éve, de már vannak a fejemben olyan képek, amelyeket majd szeretnék elkészíteni. A fotózás többségében arról szól, hogy a fotós találja meg azt, amit másoknak is meg szeretne mutatni. Ezen kívül természetesen vannak olyan fotóim, amiket előre kitalálok. Például Uszódon a Mosóasszonyokat, Dunaszentbenedeken a Kukoricafosztást. Van egy olyan, a Japán utam során készült fotóm, amit 57 országban fogadtak el. Ez utóbbi az egyik olyan kép, amire méltán büszke lehetek, de a már említett Mosóasszonyok és Kukoricafosztás rendre népművészettel kapcsolatos kiállításokon, galériákon vesz részt, de még tankönyvben is megjelent – zárta a beszélgetést Bedi Gyula platinadiplomás fotóművész.

 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO