Petőfi nyomában: barangold be Bács-Kiskunt a költővel!

Petőfivel utazom - Barangolj a költővel Bács-Kiskunban! – az a címe annak a kiadványnak, amely a 10-14 év közötti fiatalokat – valamint szüleiket és tanáraikat – hívja egy nagyszerű kalandra. A költő életében fontos szerepet játszó Bács-Kiskun vármegyei településeket bejárva számtalan érdekességet tudhatunk meg Petőfi Sándorról – és még ajándékot is kaphatunk.   

A Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata gondozásában megjelent, gazdagon illusztrált füzetben maga a költő vezeti az érdeklődőt, közben érdekességeket mesél az életéről, illetve feladatokat is ad. A helyszíneket szabadon, kötöttségek nélkül kereshetjük fel, a kiadvány mellé szóló útlevélbe pedig pecsétet gyűjtve igazolhatjuk, hogy teljesítettünk egy adott állomást. 

A pecsétgyűjtés kiváló családi vagy iskolai program lehet, sőt, aki a bepecsételt útlevelet elküldi Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.) címére, egy petőfis ajándékot kap jutalmul. Beküldési határidő: 2024. szeptember. 15. 

 

A résztvevők az általuk választott első helyszínen vehetik át a Petőfivel utazom füzetet és az útlevelet.

 

A játék során felkeresendő helyszínek:

1. Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum - Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 5.

2. Kiskun Múzeum – Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos utca 9.

3. Meizl Ferenc Tanösvény (GPS: 46° 36’ 26.75”, 19° 53’ 06.29”) – Petőfiszállás (a kiadványok a Faluház és Könyvtár épületében vehetők fel, az Ady E. u. 1. szám alatt )

4. Szabadszállási ÁMK Helytörténeti Gyűjtemény – Szabadszállás, Kossuth Lajos utca 4.

5. Helytörténeti Gyűjtemény – Dunavecse, Petőfi tér 1.

6. MoFa Adománybolt – Kecskemét, Szabadság tér 3.

7. Petőfi szobor – Szalkszentmárton, Petőfi tér (a kiadványok és a bélyegző a Petőfi Sándor Emlékmúzeumban találhatók, a Petőfi Sándor tér 14. szám alatt).

8. Virágh Kúria Múzeum – Kunszentmiklós, Kossuth Lajos utca 1.

 

 

Kalandra fel! Utazz Petőfivel!

További információk: kommunikacio@bacskiskun.hu 

 

A pályázat a, TOP-5.3.2-17-BK1-2021-00004 kódszámú projekt keretein belül valósul meg. 

További híreink

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Nemesnádudvar

2024. 05. 08.

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron. 

2024. 05. 08.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 05. 08.

Mintaberuházás: új ipari csarnokot avattak Ballószögön

Néhány hónap alatt szinte a földből nőtt ki Ballószögön az az ipari csarnok, amely a települési önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség országos szinten is mintaértékű együttműködése nyomán valósult meg. A 800 négyzetméteres, zéró károsanyag kibocsátással működő csarnok átadójára kedden került sor Ballószögön.  

2024. 05. 08.

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO