PETŐFI IS SZAVALT A NEMZETI TANÉVNYITÓN KISKŐRÖSÖN

Petőfi 200 két folyó közt
Az idei tanítási év Nemzeti Tanévnyitó ünnepségének Kiskőrösön, Petőfi Sándor költőóriásunk szülővárosában, a Bem József Általános Iskola adott helyet.

Az idei tanítási év Nemzeti Tanévnyitó ünnepségének Kiskőrösön, Petőfi Sándor költőóriásunk szülővárosában, a Bem József Általános Iskola adott helyet tegnap délután. Petőfi 200 évvel ezelőtt született, ennek méltó megünneplésére a parlament a 2022-es és a 2023-as évet Petőfi Emlékévvé nyilvánította, amely ezzel a tanévnyitó ünnepséggel vette hivatalosan a kezdetét. Nem csak Magyarországon, hanem a világ bármely részén élő magyarokhoz szóltak az itt elhangzó szavak, összefogva a hazai és a külhoni magyarságot. Annál is inkább, mert a program megtisztelő vendége volt maga Petőfi Sándor, aki verssel köszöntötte a diákokat, a vendégeket, az induló tanévet
A 2022/23-as tanítási évet dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes nyitotta meg, ünnepi beszédet mondott Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár, Lasztovicza László, a Bem iskola főigazgatója, valamint Domonyi László Kiskőrös polgármestere.
Színvonalas előadást tartottak iskola diákjai, majd a városban állomásozó Petőfi buszt is meglátogatták a vendégek és tiszteletüket tették a felújítás után hamarosan újra nyíló Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban.

Forrás: Domonyi László fb oldala, Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum fb oldal

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO