Novák Katalin: jelentős szerepe van a vármegyei közgyűlésnek az itt élők életének alakításában

Nem Budapestről fogják megmondani, hogy milyen kereteket határozzanak meg maguk számára, hanem azt önök formálják nagyon nagy mértékben - mondta a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés előtt Novák Katalin köztársasági elnök. Ez volt az első alkalom, hogy az államfő részt vett vármegyei közgyűlési ülésen. 

„Sokak számára, akik távolabb élnek Magyarország déli haraitól, a migráció jelentette valóság csak a televízió képernyőjén keresztül jelentkezik, és úgy gondolják, hogy ez egy olyan eltúlzott jelenség, amivel azok sem szembesülnek, akik itt élnek. Márpedig az itt élők pontosan tudják, hogy a tömeges illegális bevándorlás jelentette kihívások a mindennapokat is érintik” – fogalmazott Novák Katalin, hangsúlyozva, hogy meg kell őrizni az országot egy biztonságos szigetnek, amiben fontos szerepet játszik a külső határaink védelme. A köztársasági elnök meghallgatta dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány közgyűlés előtt mondott beszámolóját a határhelyzetről. 

 

Novák Katalin kiemelte Bács-Kiskun vármegyei származását is, édesapja ugyanis Baján, édesanyja pedig Kecskeméten született, s mint fogalmazott, személyében erősíteni kívánja a két város vármegyén belüli kapcsolatát. 

 

„Azt kívánom, hogy a munkájukon keresztül továbbra is igazolják azt, hogy egy vármegyei közgyűlésnek mekkora szerepe van az itt élők életének az alakításában, hiszen nem Budapestről fogják megmondani, hogy milyen kereteket határozzanak meg maguk számára, hanem azt önök formálják nagyon nagy mértékben” – emelte ki beszéde végén Novák Katalin.

 

A köztársasági elnök ezt követően látogatást tett a kiskőrösi Petőfi Szülőházban, majd az evangélikus templomban megtekintette Petőfi Sándor keresztelési anyakönyvi bejegyzését. 

 

A közgyűlési ülésen a képviselők többek között megszavazták a jövő évi költségvetést, valamint meghallgatták Dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Bács-Kiskun vármegyei igazgatójának beszámolóját a vármegye országos közúthálózatának fejlesztéséről; Huszár Tibor József tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának tájékoztatóját az igazgatóság 2022. évi tevékenységéről; továbbá Homoki Pál esperes tájékoztatóját az Evangélikus Egyház Bács-Kiskun egyházmegyei működéséről. 

 

További híreink

Tiszakécske

2024. 07. 26.

Csobbanjon Bács- Kiskunban sorozat

VIDEÓ - A Kerekdombi Termálfürdőt és annak különlegességeit is bemutatjuk.

2024. 07. 26.

[ Tiszakécske ]

Hajós

2024. 07. 24.

Értéktár sorozat: Hajósi Barokk Kastély - VIDEÓ

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete.

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben - Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat

VIDEÓ - Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. 

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat II.

VIDEÓ - A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. 

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Design by WEBORIGO