Novák Katalin: jelentős szerepe van a vármegyei közgyűlésnek az itt élők életének alakításában

Nem Budapestről fogják megmondani, hogy milyen kereteket határozzanak meg maguk számára, hanem azt önök formálják nagyon nagy mértékben - mondta a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés előtt Novák Katalin köztársasági elnök. Ez volt az első alkalom, hogy az államfő részt vett vármegyei közgyűlési ülésen. 

„Sokak számára, akik távolabb élnek Magyarország déli haraitól, a migráció jelentette valóság csak a televízió képernyőjén keresztül jelentkezik, és úgy gondolják, hogy ez egy olyan eltúlzott jelenség, amivel azok sem szembesülnek, akik itt élnek. Márpedig az itt élők pontosan tudják, hogy a tömeges illegális bevándorlás jelentette kihívások a mindennapokat is érintik” – fogalmazott Novák Katalin, hangsúlyozva, hogy meg kell őrizni az országot egy biztonságos szigetnek, amiben fontos szerepet játszik a külső határaink védelme. A köztársasági elnök meghallgatta dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány közgyűlés előtt mondott beszámolóját a határhelyzetről. 

 

Novák Katalin kiemelte Bács-Kiskun vármegyei származását is, édesapja ugyanis Baján, édesanyja pedig Kecskeméten született, s mint fogalmazott, személyében erősíteni kívánja a két város vármegyén belüli kapcsolatát. 

 

„Azt kívánom, hogy a munkájukon keresztül továbbra is igazolják azt, hogy egy vármegyei közgyűlésnek mekkora szerepe van az itt élők életének az alakításában, hiszen nem Budapestről fogják megmondani, hogy milyen kereteket határozzanak meg maguk számára, hanem azt önök formálják nagyon nagy mértékben” – emelte ki beszéde végén Novák Katalin.

 

A köztársasági elnök ezt követően látogatást tett a kiskőrösi Petőfi Szülőházban, majd az evangélikus templomban megtekintette Petőfi Sándor keresztelési anyakönyvi bejegyzését. 

 

A közgyűlési ülésen a képviselők többek között megszavazták a jövő évi költségvetést, valamint meghallgatták Dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Bács-Kiskun vármegyei igazgatójának beszámolóját a vármegye országos közúthálózatának fejlesztéséről; Huszár Tibor József tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának tájékoztatóját az igazgatóság 2022. évi tevékenységéről; továbbá Homoki Pál esperes tájékoztatóját az Evangélikus Egyház Bács-Kiskun egyházmegyei működéséről. 

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO