NEMZETKÖZI MEZŐNYBEN SZERZETT BRONZÉRMET A FÉLEGYHÁZI FODRÁSZMESTER

TOP-fejlesztések
A Víz istennője című kreációval lett bronzérmes egy nemzetközi fodrászversenyen Köhler Helga

A félegyházi fodrászmester fél évet készült a megméretésre, amelyen egyedüliként képviselte hazánkat.

A szakmai kihívás mindig is fontos volt Köhler Helga számára. Eddigi sikereit számos oklevél és serleg hirdeti szalonjában, ő mégsem ezekre büszke. Mint mondta, neki nem a cél, hanem a célig vezető út a fontos. – Ezt a filozófiát tanultam apukámtól és Pomázi Istvánné szakoktatómtól is. Huszonöt éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött azt gondolom, hogy fontosabb a versenyre való készülés, a tanulás és a csapatmunka, mint az oklevél. Nem a nyeremény motivál, hanem az, hogy ilyenkor kiléphetek a komfortzónámból. Nem az eredményre, hanem a befektetett munkára vagyok büszke – nyilatkozta szerkesztőségünknek a fodrászmester, aki egy évvel ezelőtt ismerkedett meg azzal a finn céggel, amely a nemzetközi versenyt is meghirdette.

A versenyben tizenhat ország fodrászai vettek részt és három kategóriában mérték össze tudásukat. Köhler Helga bronzéremmel zárta a küzdelmet, az első és a második díjat finn fodrászok nyerték. Megtudtuk, hogy a szakmai zsűri a beküldött fotók és pályázatok alapján választotta ki a kategóriánként tíz legjobbat, melyekről utána a közönség szavazott. Köhler Helga a Víz istennője című munkája is bekerült a top tízbe és több mint háromezer szavazattal nyerte el a bronzérmet frizura- és kontykate­góriában.

– Fél évet készültem arra, hogy amit megálmodtam, az kézzelfogható legyen, hogy minden – a ruha, a smink, a fotózás helyszíne – tökéletesen passzoljon a frizurához. Maximális tudásomat beleadtam, hogy a Víz istennője igazán extravagáns legyen. A csapatmunkában segített Paphalmi Róbert, aki a fotót készítette, a modellem pedig a legjobb barátnőm, Boros Anikó volt – részletezte Köhler Helga. Azt is elmondta, azért ezt a témát választotta, mert nagyon közel áll hozzá a természet és a víz mindig inspirálja. Úgy érezte, hogy a modelljéhez is nagyon illik ez a téma.

Köhler Helga egyébként tizennégy évesen indult el az első versenyén, országos második helyezett lett. Nem véletlenül, hiszen édesapja fodrászatában már kisgyermekként otthonosan mozgott. Bár Helga kutatóbiológus szeretett volna lenni, a sors mégis úgy rendezte, hogy édesapja nyomdokaiba lépve folytassa a családi hagyományt. Persze nem elégedett meg a szakmunkás-bizonyítvánnyal, mert leérettségizett, utána pedig fodrász szakoktatóként diplomázott. Alig húszévesen fodrásztársait készítette fel a mestervizsgára – idézte fel a kezdeteket Helga, aki egyáltalán nem bánta meg, hogy nem lett biológus. Úgy érzi, a lehető legjobb úton jár. Mottója, hogy jó helyen, jó időben jót tegyen. Mint mondta, nagyon jó érzés, hogy az általa készített frizurában a vendég jól érezi magát. Helga szerint azért is szép a fodrászszakma, mert rögtön van visszacsatolás, hiszen a vendég arcára van írva, ha elégedett.

Forrás: baon.hu

Fotó: Paphalmi Róbert

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO