Műhelycsarnokot avattak Ballószögön

További lendületet adhat a vállalkozások betelepülésének és a munkahelyteremtésnek Ballószögön az a műhelycsarnok, amelyet hétfőn délután adtak át. A beruházás TOP-forrásból valósult meg.

Az utolsó Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) keretében megvalósult beruházások egyikeként hétfőn délután adták át a ballószögi ipari területen megépült műhelycsarnokot. Mint Somogyi Lajos polgármester elmondta, a 318 millió forintos pályázati támogatásból a 360 négyzetméteres, fűthető, napelemmel, kerítéssel, közvilágítással ellátott csarnok mellett megvalósult a terület csatornázása, bevezették az ivóvizet, valamint szilárd útburkolat is épült a területen. A polgármester kiemelte: a beruházás további lendületet adhat a vállalkozások betelepülésének a mintegy 7 hektáros ipari területre, és ilyen módon a munkahelyteremtésnek is. Hozzátette: a csarnok bérlője egy további csarnok felépítését is tervezi itt.

 

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke a rendezvényen elmondta: az elmúlt 7 évben 113 milliárd forintnyi közösségi célú beruházás valósult meg a vármegyében, ami összesen 774 projektet jelentett. Megjegyezte, hogy a TOP Plusz program keretében tovább folytatódnak a fejlesztések – és olyan projektekre van szükség, amelyeknek a ballószögi csarnoképítéshez hasonlóan önmagukon túlmutató hatásuk, kiterjedésük van. 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO