Egyszerű, és finom leves, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
Leves:
1 fej hagyma
10 dkg zsír
3 liter víz
őrölt paprika, só ízlés szerint
Gombóc:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
kevés víz
5 dkg só
Elkészítés:
Az összevágott hagymát a zsíron megpirítjuk, megszórjuk paprikával. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet lassan adjuk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ezt követően egyforma gombócokat formálunk a tésztából és a mikor mind elkészül, a forrásban levő levesbe rakjuk. A gombócokat készre főzzük. Gyorsan elkészül és mindenki szereti ezt az egyszerű, de ízletes levest.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
Bácsalmás, Császártöltés, 3+
2025. 12. 05.
2025. 12. 05.
[ Bácsalmás , Császártöltés , Érsekhalma , Hajós , Nemesnádudvar ]
Hajós
2025. 12. 03.
2025. 12. 03.
[ Hajós ]
Kisszállás
2025. 12. 03.
2025. 12. 03.
[ Kisszállás ]
Tiszakécske
2025. 12. 01.
2025. 12. 01.
[ Tiszakécske ]
Gátér
2025. 11. 27.
2025. 11. 27.
[ Gátér ]
Apostag
2025. 11. 25.
2025. 11. 25.
[ Apostag ]