MINI BÖLCSŐDE ÉPÜL BÁTYÁN

közügyek TOP-fejlesztések
Hét gyermek ellátását biztosító mini bölcsőde épülhet Bátyán.

Hét gyermek ellátását biztosító mini bölcsőde épülhet Bátyán. A megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásról elsőként Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke még a hivatalos levél megérkezése előtt, a napokban tájékoztatta Fekete Csaba polgármestert.

A településvezető arról számolt be: Bátyán lassú emelkedést mutat a születések száma, ami örvendetes tény annak tükrében, hogy a községben is hosszú éveken át csökkent a gyermekvállalási kedv, a gyermekvállalás időpontja pedig jelentősen kitolódott.
A kormány számos intézkedése tehát a negatív tendenciát mutató demográfiai adatok mérséklésére Bátyán is érezteti hatását. A fiatalok kedvező hitelhez jutása, a régi házak megvásárolása, felújítása mellett immár a kisgyermekes anyák munkába állása is kedvezően hathat a kétkeresős családmodellben gondolkodó fiatalok helyben tartására, egyben a település további épülésére, szépülésére.
Az anyukák munkába állását segítő mini bölcsőde a község óvodája mellett lévő üres telek egy részének beépítésével, az óvoda épületével való összenyitásával valósul meg.
Bátyán soha nem volt bölcsőde, így a TOP pályázaton elnyert 73 millió 53 ezer forintból megvalósuló bölcsőde új színfoltja lesz a községnek.
Jelentős fordulópont ez, hiszen a bátyai szülők így már nem a városba viszik bölcsődébe, majd onnan már szinte automatikusan a városi óvodába a gyermeküket, hanem helyben veszik igénybe az óvoda esetében hagyományosan magas színvonalú közszolgáltatást”– mondta Fekete Csaba.

Hozzátette: a kívül-belül esztétikus, modernizált, játszóudvarral rendelkező óvoda mellett felépülő bölcsődére kapott forrás nem csak az építészeti munkákra, hanem a bölcsőde berendezésére, egy ennek a korosztálynak az igényeit kielégítő játszóudvar kialakítására is fedezetet biztosít.
Fekete Csaba szólt arról is, hogy a tervezés során megfogalmazott energiahatékonysági és környezettudatossági szempontokat a mini bölcsödének helyet adó új épületrész külső szigetelése és fűtéskorszerűsítése biztosítja.
A színvonalas bölcsődei ellátást szolgálja majd az udvarra tervezett minisport-park, a beszerzendő speciális bútorok, berendezési tárgyak és játékok – mondta a polgármester.
Fekete Csaba szerint a mini bölcsőde nem csak a már bölcsődés korú gyermekeket nevelők, hanem a gyermekvállalás előtt álló fiatalok körében is tetszést váltott ki.

A bölcsőde lendületet adhat annak, hogy a munkában álló, egzisztenciájukat építő fiatalok helyben maradjanak, biztos bölcsődei háttérrel bátyán tervezzék a családjukat, a lakhatásukat, a jövőjüket – mondta a község polgármestere.

Forrás: kalohírek.hu/Zsiga Ferenc

 

További híreink

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO