MEGÚJULT KUNSZENTMIKLÓSON AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT

közügyek TOP-fejlesztések
Kunszentmiklóson az elmúlt években egyre több önkormányzati intézmény újult meg.

Kunszentmiklóson 2020. október 30- án átadásra került az Egészségügyi Központ felújított épülete. A tervezési feladat meghatározó eleme volt, hogy a 40 éve stagnáló intézet megfeleljen egy korszerű orvosi rendelő igényeinek.

Az ünnepélyes átadót Salacz László országgyűlési képviselő, Dr. Mák Kornél a Bács- Kiskun megyei Önkormányzat alelnöke és Lesi Árpád polgármester nyitotta meg.

Az intézmény vezetője, Forgóné Török Judit köszönetét és háláját fejezte ki, hogy az általa vezetett intézmény innovatív körülmények között folytathatja szakrendeléseit.

A TOP pályázati program 80 millió forintos támogatásból sor került az épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, az elektromos- és gépészeti rendszer részleges felújítására, a teljes külső homlokzat renoválására, szigetelésre és az épületen belüli burkolaton akadálymentes vezetősáv kialakítására.

A belső felújítás keretében megtörtént az épület falfelületeinek diszperzites festése és a burkolatok cseréje. A beruházás részét képezte a meglévő gépészeti rendszer csővezetékeinek és berendezési tárgyainak korszerűsítése. Az eszközfejlesztés keretin belül az intézményben működő két fogászati rendelő fogászati egysége is megújult.

Az épület fűtését és használati melegvíz ellátását zárt égésterű kondenzásciós fali gázkazánnal korszerűsítették, melyek az emeleti gépészeti helységben kerültek kiépítésre.

A külső felújítás során megtörtént a külső határoló falak hőszigetelése, a külső fém nyílászárók teljes körű cseréje, melyek műanyag szerkezetű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott kivitelűek. Az épület főbejáratát modern stílusú üveg előtető díszíti. Az épület külső bővítéséhez tartozik egy parkoló kialakítása is.

A felújítást végző vállalkozó, Jáger Ferenc törekedett arra, hogy a betegellátás zavartalanul működjön az építészeti munkálatok ideje alatt. Nehezítő körülményként volt jelen a járványügyi helyzet által előírt szigorú szabályozások sora. A higiéniai követelmények betartását támogatta a szakrendelők tisztasági festése.

Az akadályokat is leküzdve sikeresen megvalósult a kunszentmiklósi Egészségügyi Központ épületének felújítása.

A jövőben a város vezetése célul tűzte ki Kunszentmiklós Egészségügyi Központjához tartozó Labor épületének korszerűsítését, mely a tervek szerint szintén a Településfejlesztési Operatív Program támogatásából valósul majd meg.

További híreink

Drágszél

2024. 04. 22.

Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Drágszél Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00007). A projekt keretében 49,63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a település művelődési házának energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 22.

[ Drágszél ]

2024. 04. 22.

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján. A mindent uraló műanyagok is veszélyeztetik létünk alapját, az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget. 

2024. 04. 22.

Császártöltés, Érsekcsanád, 4+

2024. 04. 22.

Evezővel Bács-Kiskunban

Folytatódik a vármegye aktívturisztikai fejlesztése: a Vajas-fok és a Duna-völgyi-főcsatorna többnapos vízitúrákra is alkalmassá válik a jövőben.

2024. 04. 22.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Hajós , Kalocsa , Nemesnádudvar , Sükösd ]

2024. 04. 22.

A Kádár-kockák megmentése

Magyarország településein még ma is több mint 800 ezer Kádár-kocka áll.

2024. 04. 22.

2024. 04. 22.

Athénig ér majd a gyorsvasút

Budapestről 13 óra alatt lehet majd vonattal eljutni Athénig, miután Görögország is csatlakozik ahhoz a projekthez, amelyiknek keretében megújul a Budapest–Belgrád-vasútvonal.

2024. 04. 22.

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

Design by WEBORIGO