MEGÚJULT A FOGÁSZATI RENDELŐ BOROTÁN

önkormányzat TOP-fejlesztések
Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak.

Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak. Az elmúlt években az épület a területfejlesztési forrásoknak köszönhetően energetikai felújításon esett át, azonban további igények támadtak a belső terek felújítására is és az épület akadálymentesítésére. A fogorvosi rendelő, jelentősebb felújításon közel már négy évtizede nem esett át, így időszerű volt, hogy a külsőleg is megújult intézményen belül is elinduljon a változás. 
Az önkormányzat a Magyar Falu Programban talált lehetőséget arra, hogy megvalósítsa a terveit, így a közel 9 millió forintos elnyert támogatásból, a tervek valósággá válhattak. A forrásoknak köszönhetően az Egészségházban található Orvosi rendelő bejáratának akadálymentes kialakítása, a vizesblokk felújítása, a fogorvosi rendelő várójának korszerűsítése, a beteg mosdók felújítása és a fogorvosi rendelő bútorzatának cseréje valósulhatott meg. 
Az átadó ünnepségen jelen volt a település országgyűlési képviselője, Bányai Gábor kormánybiztos, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt évek során számtalan a települési igényeknek megfelelő fejlesztést sikerült végrehajtani, melyek képesek arra, hogy az 5000 fő alatti kistelepülések hátrányát mérsékeljék a nagyobb városokhoz képest. 
Kisné Tóth Renáta polgármester beszédében kiemelte, hogy Borota az elmúlt évek során köszönhetően a TOP, a Kormányzat, a Magyar Falu Program és a Vidékfejlesztési Program forrásainak, mind intézményeiben, gazdaságában és infrastruktúrájában óriási változásokon esett át. Az egészségház továbbfejlesztése és a fogorvosi rendelő felújítása pedig szívügye volt, hiszen évtizedes adósságokat tudott rendezni a település lakosai felé.

További híreink

2023. 05. 28.

Boldog gyermeknapot, vármegyénk minden gyermekének!

,A gyermekek (...) homlokuk tiszta boltozatán a jövendőt hordozzák magukkal, a jövendőt, mely egyetlen értelme még ennek a világnak." Wass Albert gondolataival köszöntjük vármegyénk ifjúságát, gyermekeinket!  Kívánjuk, hogy egészségben és békességben válhassanak felnőtté, és alkotó tagjaivá a Hazának, vármegyénknek. 

2023. 05. 28.

Szeremle

2023. 05. 28.

Piros pünkösd napján új tartalmat kap az életünk

Hogy kinek mit jelent pünkösd, milyen módon engedi be életébe, azt ki-ki maga dönti el. Annyi bizonyos, hogy a kereszténység az egyház születésnapját ünnepli. A híres csíksomlyói búcsúra százezrek zarándokolnak a világ minden tájáról, a nyereg megtelik ünneplőbe öltözött zarándokokkal, ahogyan az idén is. Aki járt már ott, általában visszatér és mindig új tartalmat kap ott az életünk.

2023. 05. 28.

[ Szeremle ]

Dunatetétlen

2023. 05. 26.

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén

Dunatetétlen Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-2.1.3-16 TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK felhívásra „Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00061). A projekt keretében 112 854 213 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén.

2023. 05. 26.

[ Dunatetétlen ]

Harta

2023. 05. 26.

Indul a szezon! Még nem késő csatlakozni az újdonságokkal kecsegtető MyFarm-kertekhez.

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből. 

2023. 05. 26.

[ Harta ]

Kalocsa

2023. 05. 26.

Összeállt a II. Pünkösdi Népművészeti Fesztivál programja

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében, idén második alkalommal megvalósuló Pünkösdi Népművészeti Fesztivál program kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik.

2023. 05. 26.

[ Kalocsa ]

Kiskunhalas

2023. 05. 26.

Díjugratás: Grass Masters I. forduló a pünkösdi hétvégén

Háromnapos, pünkösdi ünnepi lovasprogram következeik pénteken, szombaton és vasárnap a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas ad helyet egy újszerű díjugrató versenysorozatnak, az úgynevezett Grass Master fordulóknak. A három fordulóból álló sorozatban a füves pályák mestereit keresik a díjugratók. A most hétvégi I. forduló versenyei naponta 8 órától késő délutánig tartanak. A lovasparkba ingyenes a belépés.

2023. 05. 26.

[ Kiskunhalas ]

Design by WEBORIGO