MEGÚJULT A FOGÁSZATI RENDELŐ BOROTÁN

közügyek TOP-fejlesztések
Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak.

Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak. Az elmúlt években az épület a területfejlesztési forrásoknak köszönhetően energetikai felújításon esett át, azonban további igények támadtak a belső terek felújítására is és az épület akadálymentesítésére. A fogorvosi rendelő, jelentősebb felújításon közel már négy évtizede nem esett át, így időszerű volt, hogy a külsőleg is megújult intézményen belül is elinduljon a változás. 
Az önkormányzat a Magyar Falu Programban talált lehetőséget arra, hogy megvalósítsa a terveit, így a közel 9 millió forintos elnyert támogatásból, a tervek valósággá válhattak. A forrásoknak köszönhetően az Egészségházban található Orvosi rendelő bejáratának akadálymentes kialakítása, a vizesblokk felújítása, a fogorvosi rendelő várójának korszerűsítése, a beteg mosdók felújítása és a fogorvosi rendelő bútorzatának cseréje valósulhatott meg. 
Az átadó ünnepségen jelen volt a település országgyűlési képviselője, Bányai Gábor kormánybiztos, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt évek során számtalan a települési igényeknek megfelelő fejlesztést sikerült végrehajtani, melyek képesek arra, hogy az 5000 fő alatti kistelepülések hátrányát mérsékeljék a nagyobb városokhoz képest. 
Kisné Tóth Renáta polgármester beszédében kiemelte, hogy Borota az elmúlt évek során köszönhetően a TOP, a Kormányzat, a Magyar Falu Program és a Vidékfejlesztési Program forrásainak, mind intézményeiben, gazdaságában és infrastruktúrájában óriási változásokon esett át. Az egészségház továbbfejlesztése és a fogorvosi rendelő felújítása pedig szívügye volt, hiszen évtizedes adósságokat tudott rendezni a település lakosai felé.

További híreink

Császártöltés, Érsekcsanád, 3+

2024. 05. 23.

Hamarosan evezhetünk a DVCS-n

A Duna-völgyi-főcsatorna lehet a Sváb sarok egyik aktív turisztikai kitörési pontja.

2024. 05. 23.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Érsekhalma , Hajós , Sükösd ]

Baja

2024. 05. 23.

Nőtt a sportra fordított támogatások összege

Szekeres Pál az egészségmegőrzésre is felhívta a figyelmet

2024. 05. 23.

[ Baja ]

2024. 05. 22.

Figyelem! Út- és járdaépítésre lehet pályázni

Utak, hidak, járdák építéséhez, felújításához pályázhatnak támogatásra az 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések.

2024. 05. 22.

2024. 05. 22.

A Gedeon Birtok rozéja lett Szeged Város Bora

A Szegedi Borfesztivál keretében megrendezett borversenyen erős mezőnyben értek el kiváló eredményeket Bács-Kiskun vármegyei borászatok.

2024. 05. 22.

Hajós

2024. 05. 21.

Családi nap az Őrjegben

A Natúrparki családi a nap az Orbán napi borünnep keretén belül színes programokkal, érdekes bemutatókkal, foglalkozásokkal várja a családokat május 25.-én, szombaton 10-től 18 óráig.

2024. 05. 21.

[ Hajós ]

Soltvadkert

2024. 05. 20.

Az "Év Pálinkás Bonbonja" a Szent Korona Cukrászdában készült

A hétvégén rendezett Gyulai Pálinkafesztiválon az "Az Év Pálinkás Bonbonja" címet a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Vilmoskörtés parmezános bonbonja nyerte el.  A 133 nevezett finomságból minden lehetséges érmet elhozott a Szervánszky Család kézműves bonbonműlye, sőt különdíjat is érdemeltek. Három arany, három ezüst és egy bronzéremmel tért haza a méltán népszerű cukrászda csapata. A siker azonban dupla, hiszen az Év Pálinkás Bonbonja díj mögött a cukrászok szakértelme mellett a szintén soltvadkerti Schiszler Pálinkák remekei állnak.  A főzde hét érmet hozott el a fesztiválról. 

2024. 05. 20.

[ Soltvadkert ]

Design by WEBORIGO