MEGÚJUL A SPORTCSARNOK IS ÁGASEGYHÁZÁN

önkormányzat TOP-fejlesztések
Ágasegyháza önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a TOP_PLUSZ keretében, melynek köszönhetően több, mint 66 millió Ft támogatást nyert a sportcsarnok és a gyermekétkeztető épületének energetikai fejlesztésére.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP-os források jóvoltából a megye minden települése elkönyvelhet kisebb-nagyobb fejlesztést, korszerűsítést, beruházást. A TOP_PLUSZ források újabb lehetőséget biztosítanak a haladásra, erősítve a lakosság helyi kötődését. Ágasegyháza önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a TOP_PLUSZ keretében, ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra, melynek köszönhetően több, mint 66 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a sportcsarnok és a gyermekétkeztető épületének energetikai fejlesztésére.
A sportcsarnok épületében részleges homlokzati nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, illetve a gyermekétkező épületén külső határolószerkezet hőszigetelése és homlokzati nyílászáró részleges cseréje, fűtéskorszerűsítés, és napelemek telepítése valósul meg. A tervezett fejlesztés teljes egészében önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyságának javítását, ezen belül pedig a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését szolgálja. Ezek a fejlesztések több okból is örvendetesek, hiszen korszerűsödik a települések infrastruktúrája és a klímavédelem területén is óriási lépést jelentenek, melyek most létfontosságúnak számítanak.

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO