Magyarország legjobb pezsgője izsáki

Vármegyénk értékei két folyó közt

A világ egyik legnagyobb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wine Trophy-n „Best Producer Sparkling wine Hungary”, azaz Magyarország legjobb pezsgőpincészete elismerést kapta a Gedeon Birtok.  Ugyanakkor vármegyénk borászai egyre többen rukkolnak elő kiváló pezsgőkkel. 
A kiskőrösi Szentpéteri Borászat pezsgője nemzetközi bormundiálon kapott ezüstérmet.  

Réges-régen történt, nem tegnap, de tényleg nem, amikor a Reviczki grófi család legkisebb lánya férjhez ment. Na az ő férje Gedeon Imre lett; aki névadójává vált a hozományba kapott grófi területeknek.

Mesébe illő történet az övék. Az Aranysárfehér hazájában olyan értéket teremtettek a borkultúrában, melyre méltán lehetünk büszkék a vármegyében. 
Látogassanak el a Gedeon Birtok online oldalára, majd magára a birtokra is. 

 

Szentpéteriék az idei Chardonnay du Monde nemzteközi borversenyen brillíroztak. 32 ország 537 bormintáját kóstolták meg az itészek. Ebből 178 Chardonnay szőlőből készült bornak és pezsgőnek ítéltek arany- és ezüstérmet.  Magyarországról 5 pincészet jeleskedett ezüst érmezésben, köztük a Szentpéteri Borászat Chardonany Methode Traditionelle Brut 2020-as pezsgőjük. Természetesen őket is jó szívvel ajánjluk, Szentpéteri Attila nem csak kiváló borász, de remek előadó, aki élményekben gazdag borkóstoltatásairól is híres. Részletesen ITT találnak információt.  Vármegyénk borászait igyekszünk Önöknek folyamatosan bemutatni, hiszen számos kiváló borászattal büszkélkedhetünk. 

 

Nem esik messze az alma a fájától. Ifj. Szentpéteri Attila és édesapja Szentpéteri Attila. Mindketten kiváló borászok

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO