Letették esküjüket a területi választási bizottság tagjai

választás

A választások során kiemelt feladat hárul Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának jegyzőjére, az általa vezetett területi választási irodára, valamint a területi választási bizottság tagjaira. Utóbbiak hétfőn tettek esküt a vármegyei közgyűlés elnöke előtt. 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évét megelőző évben, október 1. és november 30. között szükséges a helyi és a területi választási bizottságok megválasztása, mely megbízatás 5 évre szól.  A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés november 24-i ülésén Dr. Jobbágy Lajost, Dr. Szloboda Jánost és Kis Jánost a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság tagjának, Dr. Endrődiné dr. Makány Anikót és Dr. Kerekes Borbálát póttagnak megválasztotta, akik november 27-én a vármegyei közgyűlés elnöke, Rideg László előtt letették esküjüket. 

Ezt követően a választási eljárásról szóló törvénynek megfelelően a Bizottság megtartotta alakuló ülését, melyen megválasztották az elnököt és annak helyettesét, döntöttek a Bizottság munkájának megkönnyítése érdekében egyes kérdésekben a bizottsági hatáskörnek az elnökre történő átruházásáról, valamint elfogadták a Bizottság ügyrendjét. A Bizottság munkájáról, elérhetőségeiről, döntéseiről a bacskiskun.hu/lap/valasztas oldalon folyamatosan tájékozódhatnak az állampolgárok.

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO