Küzdj meg a Bajnokkal!

két folyó közt szabadidő

  

Közel tíz éve járja az országot a „Küzdj meg a Bajnokkal!” program, melynek célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése.
 

Tanáraink nem mások mint Magyarország olimpiai érmesei, olimipikonjai, világ – és Európa-bajnok, válogatott sportolói. A mindennapos testnevelés programjába beillesztve, a tanulók testnevelés óráit látogatják az élsportolók annak érdekében, hogy a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítsék.

 A “Küzdj meg a Bajnokkal!” program idén a Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve részt vesz a Magyar Honvédség, a honvédelem, a kadét képzés és a toborzás népszerűsítésében. Ennek keretein belül a Sportszázad olimpikonjaival látogatja a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolákat ország szerte. 

 A többállomásos sorozat következő helyszíne Kiskunhalas, az SZC Dékáni Árpád Technikum, ahol 2023. november 21-én ( kedden ), 11 óra 25 perctől az olimpiai ezüstérmes Európa-bajnok birkózó, Lőrincz Viktor törzsőrmester tart rendhagyó testnevelés órát. 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO