Krumplis lepény
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya
15 dkg finomliszt
1 egész tojás
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt krumplit egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd összetörjük a krumplit. A krumplit összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerint sóval. A masszából kis gombócokat formázunk, amiket lepényekké lapítunk. Serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a lepények mindkét oldalát szépre sütjük. Natúran is nagyon finom, de tejföllel még kapósabb lehet.
2025. 11. 06.
2025. 11. 06.
Kecskemét
2025. 11. 06.
2025. 11. 06.
[ Kecskemét ]
2025. 11. 04.
2025. 11. 04.
2025. 11. 03.
2025. 11. 03.
2025. 10. 30.
2025. 10. 30.
2025. 10. 22.
2025. 10. 22.