

Krumplis lepény
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya
15 dkg finomliszt
1 egész tojás
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt krumplit egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd összetörjük a krumplit. A krumplit összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerint sóval. A masszából kis gombócokat formázunk, amiket lepényekké lapítunk. Serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a lepények mindkét oldalát szépre sütjük. Natúran is nagyon finom, de tejföllel még kapósabb lehet.
2025. 07. 01.
2025. 07. 01.
Szalkszentmárton
2025. 06. 30.
2025. 06. 30.
[ Szalkszentmárton ]
2025. 06. 25.
2025. 06. 25.
2025. 06. 23.
2025. 06. 23.
Nagybaracska
2025. 06. 20.
2025. 06. 20.
[ Nagybaracska ]
Harta
2025. 06. 20.
2025. 06. 20.
[ Harta ]