

Krumplis lepény
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya
15 dkg finomliszt
1 egész tojás
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt krumplit egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd összetörjük a krumplit. A krumplit összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerint sóval. A masszából kis gombócokat formázunk, amiket lepényekké lapítunk. Serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a lepények mindkét oldalát szépre sütjük. Natúran is nagyon finom, de tejföllel még kapósabb lehet.
Bácsalmás
2025. 05. 14.
2025. 05. 14.
[ Bácsalmás ]
Borota, Kecskemét
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
[ Borota , Kecskemét ]
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
Kunszentmiklós
2025. 05. 12.
2025. 05. 12.
[ Kunszentmiklós ]
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.