Krumplis lepény
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya
15 dkg finomliszt
1 egész tojás
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt krumplit egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd összetörjük a krumplit. A krumplit összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerint sóval. A masszából kis gombócokat formázunk, amiket lepényekké lapítunk. Serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a lepények mindkét oldalát szépre sütjük. Natúran is nagyon finom, de tejföllel még kapósabb lehet.
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
Nemesnádudvar
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
[ Nemesnádudvar ]
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
Kunszentmiklós, Szabadszállás
2024. 04. 19.
2024. 04. 19.
[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]