Kiskunfélegyházán várják az ajánlásokat a kitüntető díjakra

közügyek Fi200
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának célja, hogy kifejezhesse nagyrabecsülését mindazon polgároknak akik kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01./ önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget kínál kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.


Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának célja, hogy kifejezhesse nagyrabecsülését mindazon polgároknak, akik a helyi közösség szolgálatában, a város jó hírének öregbítésében, fejlődésének elősegítésében, valamint a nevelés-oktatás, az egészségügy és szociális ellátás, a közszolgálat, a város közbiztonságának védelme, a sport, a művészetek és a tudomány terén kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki.

Az alábbi kitüntetések adományozhatók:

„Kiskunfélegyháza Város Díszpolgára” kitüntető cím,

„Kiskunfélegyházáért” kitüntető cím,  

„Petőfi Emlékérem” kitüntető cím,

„Kiskunfélegyháza Város Tiszteletbeli Polgára” kitüntető cím,

„Kiskunfélegyháza Város Ifjúságának Neveléséért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Közművelődéséért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Közszolgálatáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Egészségügyéért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Szociális Ellátásáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Sportjáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Művészeti Tevékenységéért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Tudományos Munkáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Roma Közösségéért Végzett Munkáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Közbiztonságáért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Gazdaságának Fejlődéséért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Idősügyi Tevékenységéért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Hagyományőrző és Hazafias Tevékenységéért” kitüntető díj,

„Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevele”.

A kitüntető díjak adományozását kezdeményezheti bármely választójoggal rendelkező természetes személy, ill. jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet, aki az Európai Unió valamely tagállamában lakóhellyel vagy székhellyel rendelkezik.

A javaslattételre jogosult egy alkalommal kitüntetésenként csak egy személyre, közösségre tehet javaslatot.

A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy közösség nevét, továbbá azon tevékenység részletes leírását, méltatását, illetve a konkrét alkotás ismertetését, amellyel a javaslattevő szerint méltónak bizonyul a kitüntetésre, illetve elismerésre.

A javaslatokat a rendelet mellékletét képező adatlapon írásban február 28-án, keddig lehet a polgármesteri hivatal (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) polgármesteri titkárságán vagy jegyzői titkárságán benyújtani (a javaslattételhez szükséges adatlap is ott szerezhető be, vagy letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu honlapról).

A képviselő-testület legkésőbb március 31-éig dönt az előterjesztett javaslatokról, amelyek átadására a Városalapítók napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.


Forrás: felegyhazikozlony.eu

Borítókép: Városalapítók napi ünnepség, 2020
Fotó: Fantoly Márton

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO