KISKŐRÖSÖN DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELY SEGÍTI A A SZAKKÉPZÉST

közügyek TOP-fejlesztések
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 549,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg „A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért” című projektet.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 549,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg „A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért” című projektet. Az oktató munkát 36 hónapon keresztül, 2018. január 15. és 2021. január 15. között Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán öt iskolában végezték.

A projekt 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás mellett a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Célja az iskolai lemorzsolódás és a korai iskolaelhagyás csökkentése, melyet komplex tevékenységekkel értek el a pályázat megvalósítása során. 

A projekt első hónapjaiban készült egy pontos, iskolákra és a Centrumra is vonatkozó helyzetértékelés, melyhez egy cselekvési terv kapcsolódik.

A tevékenységek között az iskolák tanulói, pedagógusai, a HÍD Programban részt vevő tanulók és családjaik, kiemelten a lemorzsolódással veszélyeztetett, vagy roma származású tanulók számára különféle aktivitások kerültek kidolgozásra. 

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN KÜLÖNÖSEN NAGY HANGSÚLYT FEKTETTEK A 9. OSZTÁLYOS TANULÓK KOMPETENCIAFEJLESZTÉSÉRE, FELZÁRKÓZTATÁSÁRA, MELYET TANULÓCSOPORTOS FOGLALKOZÁSOK ÉS EGYÉB KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMELEMEK MEGVALÓSÍTÁSÁVAL ÉRTEK EL.

Az intézményekben informatikai és szakkörökhöz illesztett eszközök, kollégiumi bútorzat és szabadidős tevékenységek végzését segítő eszközök kerültek beszerzésre, mely nagymértékben javította az iskolák infrastrukturális ellátottságát.

A pedagógusok a pályázat céljaihoz illeszkedő továbbképzéseken vettek részt – többek között módszertani, konfliktuskezelési, tanulás-motivációs, mentori, mérési-értékelési, élménypedagógiai, vezetői témákban. 

A fejlesztés eredményeként

KISKŐRÖSÖN KIALAKÍTOTTAK EGY DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELYT, AHOL SZAKKÖRÖK ÉS EGYÉB FOGLALKOZÁSOK KERETÉBEN TEHETSÉGGONDOZÁS, TEHETSÉGFEJLESZTÉS ÉS PÁLYAORIENTÁCIÓS TEVÉKENYSÉG INDULHATOTT MEG.

– Kialakították a tanulói életpálya építést, melyhez kapcsolódva pályaválasztási tanácsadási rendszert, pályaorientációs foglalkozásokat éspályaszocializációs programokat valósítanak meg.

Beindították a szociális segítő szolgáltatásokat is. A roma származású tanulókat roma mentori tevékenységgel, a roma lányokat egészségfejlesztő programokkal támogatták. A roma tanulók számára biztosították jogosítvány megszerzését a projekt keretében.

A szabadidős tevékenységeken belül kirándulásokat, szakköröket, játékos kompetenciafejlesztő programokat szerveztek – hangzott el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum január 8-i online eseményen, melynek keretében a kiskőrösi digitális alkotóműhelyt mutatták be. 

A projekt összességében hozzájárult ahhoz, hogy a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztésével az iskolákban tartós eredményeket tudjunk elérni az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelemben. Ezzel is segítették a hazai szakképzés minőségének, hatékonyságának és eredményességének javítását, a szakképzésben tanulók végzettségi szintjének növelését és a továbbtanulási esélyek növelését.

Forrás: Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO