Két hízót vágtak Páhiban a közösségi toron

két folyó közt

A disznótorok idejét éljük, vármegyénkben számos településen tartanak közösségi torokat. Hamarosan részletes ajánlót is olvashatnak, hiszen sok helyen még csak most készülődnek az össznépi torozásra. Van, ahol már túl vannak az esményen, mint Páhiban, ahol két hízót vágtak szombat reggel. A helyi gazdakör rendezte a közösségi disznóvágást. Napközben finom falatokat kóstolhattak az érdeklődők a gazdaköri sátorban.

Harmadik alkalommal rendezett közösségi disznóvágást a helyi gazdaköri egyesület szombaton Páhiban. Reggel hatkor vágták le a két hízót, a feldolgozást pedig a faluház mellett felállított sátorban végezték Szabó Tibor irányításával. A gazdaköri sátor egyben egy kiváló találkozóhely is volt, mivel az egyik felében a gazdák dolgoztak, középen sütötték reggel a vért és a májat, míg az asszonyok friss étellel és forró, lágy kenyérrel várták az érdeklődőket. Pálinka, bor is került a forró tea mellé. Közben ügyes kezű asszonyok mintegy 250 töltött káposztát is készítettek a faluházban, mivel este falubálba várják a családokat.

További részletek és fotók IDE kattintva!

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO