Keresztet állítottak a békéért

két folyó közt

Csatlakozott a bátmonostori egyházközösség a Kereszténydemokrata Néppárt által életre hívott
„Állíts egy keresztet a békéért!” c. kezdeményezéshez.

Az akció célja, hogy útmenti keresztek állítására buzdítja mindazokat, akik ezáltal is szeretnék kifejezni békevágyukat, és az orosz-ukrán háború befejezését szorgalmazzák.
A bátmonostori templomkertben május 7-én vasárnap tartott keresztszentelésen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke. 


Juhász Péter diakónus elmondta: Eleink kereszteket állítottak járványok és háborúk idején. Kereszteket állítottak Isten dicsőségére, az utak mentén, hogy Isten vigyázzon az úton lévőkre. Kereszteket állítunk templomaink tornyaira, az oltárokra, otthonaink falára kitesszük, sőt viseljük még ékszerként is. Mert a kereszt a mi jelünk. – Ezért állítunk mi is ma keresztet, mert békétlen a világ, de nem engedhetjük, hogy a Sátán uralkodjon rajta, hanem Krisztus keresztjével kell legyőznünk a rosszat. „E jelben győzni fogsz!” – mondta az égi látomás Nagy Konstantin császárnak, aki megküzdött a pogány ellenfelével és így győzedelmesen az egész akkori világban államvallássá tette a kereszténységet.
Hozzátette: a kereszténységtől ma egyre többen elfordulnak, sokan Istennek hátat fordítva próbálják élni az életüket. Az Isten nélküli élet, a végső igazodási pont nélküli létezés szétesettséghez vezet, békétlenséget, háborút szül az emberek szívében és a nemzetek között. Ezt a keresztet a békéért állítjuk, azért, hogy ez a jel messze hirdesse, hogy az embereknek egyetlen útjuk van, ami felfelé vezet és az a kereszt.


Juhász Péter köszönetet mondott Kabai Anitának a felajánlásért, ötletért és a keresztállítás megvalósításáért, Dudás Lászlónak, Páncsics Andrásnak a kereszt felállításért, és Szirovicza Antalnak, aki időt és fáradtságot nem kímélve kétkezi munkával készítette el a keresztet. 

 

Forrás: amve.hu

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO