Keresztet állítottak a békéért

két folyó közt

Csatlakozott a bátmonostori egyházközösség a Kereszténydemokrata Néppárt által életre hívott
„Állíts egy keresztet a békéért!” c. kezdeményezéshez.

Az akció célja, hogy útmenti keresztek állítására buzdítja mindazokat, akik ezáltal is szeretnék kifejezni békevágyukat, és az orosz-ukrán háború befejezését szorgalmazzák.
A bátmonostori templomkertben május 7-én vasárnap tartott keresztszentelésen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke. 


Juhász Péter diakónus elmondta: Eleink kereszteket állítottak járványok és háborúk idején. Kereszteket állítottak Isten dicsőségére, az utak mentén, hogy Isten vigyázzon az úton lévőkre. Kereszteket állítunk templomaink tornyaira, az oltárokra, otthonaink falára kitesszük, sőt viseljük még ékszerként is. Mert a kereszt a mi jelünk. – Ezért állítunk mi is ma keresztet, mert békétlen a világ, de nem engedhetjük, hogy a Sátán uralkodjon rajta, hanem Krisztus keresztjével kell legyőznünk a rosszat. „E jelben győzni fogsz!” – mondta az égi látomás Nagy Konstantin császárnak, aki megküzdött a pogány ellenfelével és így győzedelmesen az egész akkori világban államvallássá tette a kereszténységet.
Hozzátette: a kereszténységtől ma egyre többen elfordulnak, sokan Istennek hátat fordítva próbálják élni az életüket. Az Isten nélküli élet, a végső igazodási pont nélküli létezés szétesettséghez vezet, békétlenséget, háborút szül az emberek szívében és a nemzetek között. Ezt a keresztet a békéért állítjuk, azért, hogy ez a jel messze hirdesse, hogy az embereknek egyetlen útjuk van, ami felfelé vezet és az a kereszt.


Juhász Péter köszönetet mondott Kabai Anitának a felajánlásért, ötletért és a keresztállítás megvalósításáért, Dudás Lászlónak, Páncsics Andrásnak a kereszt felállításért, és Szirovicza Antalnak, aki időt és fáradtságot nem kímélve kétkezi munkával készítette el a keresztet. 

 

Forrás: amve.hu

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO