Kerékpárútvonalak gyűjteménye jelent meg

szabadidő

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján készült el az a hiánypótló kiadvány, amit a kiskunfélegyházi Tourinform iroda valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz közösen álmodott meg és hosszú hónapok munkája után megjelentetett.

Kürti Márta és Simon Béla Szabolcs, a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz tulajdonosai elmondták, hogy a kiadvány a Kerékpárútvonalak Kiskunfélegyházán és környékén címet viseli, 10 ajánlott kerékpáros útvonalat és térképet tartalmaz. A 10 túrát letesztelték, így jó szívvel ajánlják mindenki figyelmébe. Megtudtuk, hogy elsődleges szempont volt, hogy biztonságos legyen és alkalmas arra, hogy akár kisgyermekes családok is választhassák. Mindezek mellett tartalmazzon turisztikai látványosságokat, és legyen közöttük olyan is, ami a kihívásra vágyók számára is izgalmas lehet.

 

Minden útvonalnál vannak ajánlások a korhatárra vonatkozóan, illetve feltüntették a távot és annak nehézségi fokát is. Az útvonalaknál százalékosan jelölték annak kerékpárutat tartalmazó részét. A 10 túrából három kifejezetten Kiskunfélegyháza környéki, amelyek közül a leghosszabb 16 kilométeres táv, a többi útvonal a környék nevezetességeit látogatja meg. Az első három útnál figyelembe vették, hogy minél több százaléka legyen kerékpárút és a város nevezetességeit lehessen elérni, nem túl nagy távon. A további útvonalakon a kerékpárút százaléka már jelentősen lecsökken, például Pálosszentkút vagy Bugacpuszta, de a Holt-Tisza, a Körös-torok, a szentesi gát is látogatható a segítségükkel, és két igazi csemegével is készültek a készítők. Az egyik vallási tematikájú útvonal, ahol az útmenti keresztek vannak középpontban. A másik egy tereptúra, ami igazi kihívások elé állítja a gyakorlottabb kerékpárosokat is.

 

A kiadvány egy kerékpáros kisokost is tartalmaz, ami megmutatja, hogyan kell felkészülni egy-egy útra, praktikus információkat és tanácsokat ad és egy QR-kód is segíti a modernebb irányt kedvelőket. Hozzájutni a Tourinform irodában és a Bringabarát Kerékpárboltban lehet, ugyanis Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának jóvoltából kétezer nyomtatott példány készült belőle.

 

Ezen kívül online is hozzáférhető a bringabarat.com/category/turautvonalak/ oldalon, ahonnan a térképek is letölthetők. 

 

A térképet és az információkat Görög Anita és Kiss Czakó Imre gyönyörű fotói egészítik ki a kiadványban.

Forrás: Félegyházi Közlöny.

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO