Játszótér felújítás Bácsszőlősön - projektzárás

TOP-fejlesztések

Bácsszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00003). A projekt keretében 13,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település élhetőbbé tétele azok számára, akik a szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni.

A „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” című pályázat keretében Bácsszőlős Község Önkormányzatának célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása. 

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívás keretében a 13,50 millió forint európai uniós támogatás segítségével az elavult játszótéri eszközök és sporteszközök cseréje megtörtént, az érintett terület zöldfelületének karbantartási munkái elvégzésre kerültek, valamint az Önkormányzat 5 db fát telepített a projekt keretében. 

A beruházás során az önkormányzat figyelembe vette, hogy a klímaváltozásnak megfelelő, lehetőleg őshonos, illetve várostűrő, a mikroklimatikus adottságokhoz leginkább alkalmazkodó növények kerüljenek telepítésre.

A kialakított játszótér esetében vízvételi lehetőség adott, emellett árnyékos területeket a meglévő és megőrzésre került, magas lombhullató fák biztosítanak, amelyek árnyékába padok kerültek elhelyezésre.

Bácsszőlős Község Önkormányzatának (https://www.bacsszolos.hu/)  feladata, hogy élhetőbbé tegye a települést a lakosság számára, melynek egyik elengedhetetlen része a XXI. század elvárásainak megfelelő játszótér kialakítása. A fejlesztés eredményeként a település lakói így aktívan tudják eltölteni szabadidejüket.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO