

Ha a kovászos uborkán túl valami más és különleges savanyúságot is megkóstolna, akkor a savanyított spárgát ajánlhatjuk a figyelmébe, ami nem csak egészséges, de utánozhatatlan ízélményt is nyújt.
A spárgát a leírások szerint már a rómaiak is termesztették. Hazánkban is a történelmi időkbe nyúlnak vissza a hagyományai, az elmúlt századokban a főúri, nagypolgári asztalok eledele volt.
Ez a nagyszerű zöldség a korszerű táplálkozás jegyében most reneszánszát éli, amit könnyed ízvilágán, változatos felhasználhatóságán túl kiváló élettani hatásának is köszönhet.
Magyarország legjelentősebb spárga termőtája a Homokhátság. Barta Zsolt itt, jakabszállási gazdaságában termeszti a spárgát és abból készíti termékeit. A vásárlók körében talán a legkedveltebb a savanyított spárgája. A zöldség körültekintő átválogatás, mosás és azonos hosszra történő vágás után kerül az üvegekbe.
Barta Zsolt termékeivel a helyi piacon találkozhat. A termelő hazánk éttermeinek is szállít spárgájából. Biztosak lehetünk abban, hogy ahol a jakabszállási Barta Zsolt spárgáját használják alapanyagként, ott kiemelkedő fogás készül.
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.
2025. 05. 06.
2025. 05. 06.
Borota
2025. 05. 05.
2025. 05. 05.
[ Borota ]
2025. 05. 02.
2025. 05. 02.
Fülöpjakab
2025. 04. 29.
2025. 04. 29.
[ Fülöpjakab ]