Jakabszállási savanyított spárga

CSEMEGÉZZEN BÁCS-KISKUNBAN!

Ha a kovászos uborkán túl valami más és különleges savanyúságot is megkóstolna, akkor a savanyított spárgát ajánlhatjuk a figyelmébe, ami nem csak egészséges, de utánozhatatlan ízélményt is nyújt.

A spárgát a leírások szerint már a rómaiak is termesztették. Hazánkban is a történelmi időkbe nyúlnak vissza a hagyományai, az elmúlt századokban a főúri, nagypolgári asztalok eledele volt. 

Ez a nagyszerű zöldség a korszerű táplálkozás jegyében most reneszánszát éli, amit könnyed ízvilágán, változatos felhasználhatóságán túl kiváló élettani hatásának is köszönhet. 

Magyarország legjelentősebb spárga termőtája a Homokhátság. Barta Zsolt itt, jakabszállási gazdaságában termeszti a spárgát és abból készíti termékeit. A vásárlók körében talán a legkedveltebb a savanyított spárgája. A zöldség körültekintő átválogatás, mosás és azonos hosszra történő vágás után kerül az üvegekbe. 
Barta Zsolt termékeivel a helyi piacon találkozhat. A termelő hazánk éttermeinek is szállít spárgájából. Biztosak lehetünk abban, hogy ahol a jakabszállási Barta Zsolt spárgáját használják alapanyagként, ott kiemelkedő fogás készül.
 

További híreink

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

2025. 05. 07.

Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

2025. 05. 07.

2025. 05. 06.

Ezek lettek idén Bács-Kiskun legjobb borai – először zsűriztek pezsgőket is

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyt, amelyet idén első alkalommal pezsgőkategóriával is kibővítettek. A megmérettetésnek a nemesnádudvari Bor Bagoly Présház adott otthont.

2025. 05. 06.

Borota

2025. 05. 05.

Koch Csaba kapta az elismerést

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről. 

2025. 05. 05.

[ Borota ]

2025. 05. 02.

(Nem csak) egy méhész története

Több méhészet is működik a Sváb-sarokban, olyan viszont bizonyosan csak egy van, amely a létrejöttét egy ínhüvelygyulladásnak köszönheti

2025. 05. 02.

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Design by WEBORIGO